Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Alle ogen zijn gericht op de kraker tussen Quick Boys en Noordwijk

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Alle ogen zijn gericht op de kraker tussen Quick Boys en Noordwijk

Iedere volger van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal zal reikhalzend uitkijken naar de komende confrontatie tussen de titelkandidaten Quick Boys en Noordwijk. De ploeg uit Katwijk moet winnen om de spanning aan de top van de ranglijst nog groter te maken dan dat deze nu al is en daarmee de achterstand op de lijstaanvoerder te verkleinen naar twee punten. Indien Noordwijk de drie punten pakt lijkt men zich op te mogen maken voor een daverend kampioensfeest. De strijd om directe degradatie te voorkomen blijft de gemoederen ook bezighouden. De Dijk ontvangt ASWH dat nog kansrijk is in de strijd om de derde periodetitel, Achilles’29 moet op bezoek bij De Dijk en SJC Noordwijk staat tegenover degradatiekandidaat Eemdijk. Spanning voldoende dus in speelronde 30. 

In Katwijk zal om 15:00 uur afgetrapt worden in een hoogstwaarschijnlijk kolkend stadion. De belangstelling is groot en dat is gezien de recente resultaten van de twee teams niet vreemd te noemen. Noordwijk wist de laatste vier wedstrijden winnend af te sluiten. In de vorige speelronde was men te sterk voor Jong Groningen dat in het kalenderjaar 2019 nog geen duel had verloren. De koploper kwam na twee minuten spelen wel op achterstand door een treffer van Lars Kramer en leek op weg naar een vervelende middag op het eigen sportpark. Door een benutte strafschop van Thomas Reynaers en een doelpunt van Nick van Staveren werd de zege toch binnengesleept (2-1). Quick Boys won de laatste vijf wedstrijden. Hierbij moet echter wel de kanttekening gemaakt worden dat de laatste vier tegenstanders momenteel terug te vinden zijn op de plaatsen 15,16,17 en 18. De voorgaande wedstrijd tussen de titelkandidaten eindigde in 1-1. In Noordwijk waren de al genoemde Nick van Staveren en Dennis Kaars trefzeker.

In de schaduw van de topper tussen Quick Boys en Noordwijk staan er zaterdag ook twee ploegen tegenover elkaar waarbij de belangen groot zijn. De Dijk is hekkensluiter in de Derde Divisie met zeven punten achterstand op de nummer zestien Eemdijk en het stuit in Amsterdam op ASWH dat nog kansrijk is in de strijd om de derde periodetitel. De Dijk wist in 2019 slechts zes punten bijeen te sprokkelen en verloor de laatste drie wedstrijden, daarbij zaten wel de wedstrijden tegen Quick Boys en Noordwijk. ASWH is daarentegen wel bezig aan een uitstekende serie. Uit de laatste vier wedstrijden werden tien punten gepakt. Opvallend detail als we kijken naar de twee ploegen is dat De Dijk de uitwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht op 1 december 2018 met grote cijfers wist te winnen (1-4). Mick Christophersen was toen goed voor drie doelpunten in de tweede helft van de wedstrijd.

SJC NoordwijkEemdijk is ook een mooi affiche als we kijken naar de belangen. Eerstgenoemde ploeg is vijftiende met een voorsprong van zes punten op Achilles’29 en drie op de tegenstander van deze zaterdag. Eemdijk wist in de vorige speelronde te stunten tegen FC Lisse (3-0) waarbij Yannick Bouw twee keer het net wist te vinden. SJC verloor de laatste drie wedstrijden waardoor het opeens weer in de beurt is gekomen van de plaatsen die directe degradatie opleveren. In de strijd tegen het moeten afdalen naar de hoofdklasse speelt zoals bekend ook de KNVB een rol van betekenis. Achilles’29, nummer zeventien, moest al één punt inleveren en een nieuwe straf is niet uitgesloten. Tom Duindam was in de eerdere confrontatie belangrijk voor SJC Noordwijk toen men een 2-3 overwinning over de streep wist te trekken bij Eemdijk.

Het al genoemde Achilles’29 moet op bezoek bij FC Lisse, dit nadat het in de voorgaande speelronde zoals verwacht mocht worden onderuit ging tegen Quick Boys (3-5). Een weer eerder wist het te stunten tegen Eemdijk (0-2), maar door de al genoemde straf zakte het na dit resultaat toch weer terug naar de gevaarlijke zeventiende positie. FC Lisse won in 2018 de wedstrijd in Groesbeek met 2-4. Het verschil maakte men echter pas in het laatste kwartier door treffers van Mobarak Adouch en Bas Buimer.

Overige wedstrijden:
Jong Groningen – DOVO
DVS’33 – Ajax (am)
ODIN’59 – Hoek
SteDoCo – Harkemase Boys
ONS Sneek – VVOG

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag