Volg ons

Derde Divisie

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Achtervolgers hopen op stunt van Harkemase Boys tegen Noordwijk en degradatiekraker tussen Achilles’29 en De Dijk

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie: Achtervolgers hopen op stunt van Harkemase Boys tegen Noordwijk en degradatiekraker tussen Achilles’29 en De Dijk

De meeste ploegen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal moeten na een korte pauze weer de velden op om de broodnodige punten bijeen te sprokkelen. In de week na het carnaval staat met Harkemase Boys tegen Noordwijk direct een mooi duel op het programma. Harkemase Boys kwam vorige week wel in actie en pakte drie punten tegen DOVO, dus de koploper is gewaarschuwd. Volgers Hoek en DVS’33 komen elkaar tegen en Quick Boys moet op bezoek bij ASWH. In de onderste regionen is de spanning ook nog altijd aanwezig. Degradatiekandidaten Achilles’29 en De Dijk ontmoeten elkaar en Eemdijk ontvangt de amateurs van Ajax. 

In Friesland zal zaterdag blijken wat een voordeel was in de aanloop naar de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Noordwijk. Eerstgenoemde vereniging kwam tijdens het carnavalsweekend wel in actie en pakte op overtuigende wijze drie punten tegen DOVO (3-1) en de spelers van Noordwijk mochten genieten van een vrij weekend. Noordwijk bezet zoals bekend de eerste plaats in de Derde Divisie met een voorsprong van vijf punten op de nummers twee en drie Quick Boys en Hoek. In november van het voorgaande jaar boekte Noordwijk een ruime zege op Harkemase Boys (4-1). Nick van Staveren (foto) was toen goed voor twee doelpunten. Op voorhand lijkt de lijstaanvoerder een zware middag tegemoet te gaan, de thuisploeg wist de laatste twee thuiswedstrijden winnend af te sluiten en is op de ranglijst terug te vinden op de zesde plaats.

Quick Boys weet dat het zich geen puntenverlies meer kan veroorloven als het de druk op de nummer één wil blijven houden. Tegenstander ASWH lijkt het seizoen uit te kunnen spelen zonder dat het nog echt in gevaar lijkt te komen wat betreft de plaatsen die nacompetitie-voetbal noodzakelijk maken. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht heeft momenteel tien punten meer dan de nummer vijftien SJC Noordwijk. Quick Boys zal met een minder goed gevoel terugkijken naar de eerdere confrontatie met ASWH. Laatstgenoemde ploeg wist één punt mee te nemen uit Katwijk door een doelpunt in de slotfase van Lars Bosscha (1-1). Quick Boys wist de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten nadat het daarvoor een tegenvallende reeks resultaten neer had gezet. ASWH wist in februari de nummer drie Hoek nog dwars te zitten. In eigen huis speelde de ploeg 2-2 door twee doelpunten in het laatste kwartier van Jesper van den Bosch en Lester Pires (foto).

De meest in het oog springende confrontatie van deze speelronde is Hoek (3) tegen DVS’33 dat terug te vinden is op de vierde plaats. De ploeg heeft slechts één punt achterstand op de thuisspelende confrontatie. De formatie uit Ermelo won eerder dit seizoen van de komende tegenstander (4-2). Olivier Pilon wist op 3 november 2018 drie keer het net van de tegenstander te vinden in het eerste half uur van de wedstrijd. DVS’33 won vijf van de laatste zes wedstrijden, maar moest wel zijn meerdere erkennen in Noordwijk (1-2). Hoek verloor dit kalenderjaar slechts één wedstrijd, thuis tegen DOVO verspeelde men de drie punten (0-2). Niets meer of minder dan een overwinning is voor beiden ploegen noodzakelijk om de jacht op de bovenste plaats vol te kunnen houden. Een enerverende wedstrijd lijkt dan ook aanstaande op het sportpark van Hoek.

In de strijd tegen directe degradatie staat de kraker tussen Achilles’29 en De Dijk op het programma. In de week voor carnaval wist de Amsterdamse ploeg drie belangrijke punten te pakken tegen SJC Noordwijk (3-1). Achilles’29 stond de laatste drie wedstrijden na afloop met lege handen en is momenteel hekkensluiter van de Derde Divisie. Eemdijk, de nummer zeventien, heeft alleen een beter doelsaldo dan de vereniging uit Groesbeek. In de eerste seizoenshelft werden de punten verdeeld tussen De Dijk en Achilles’29 (3-3). Het al genoemde Eemdijk ontvangt de zaterdagamateurs van Ajax. Deze ploeg won de laatste twee competitiewedstrijden tegen respectievelijk Achilles’29 en De Dijk waardoor het nu te vinden is op de elfde positie van de ranglijst. Eemdijk verraste vriend en vijand door in de voorgaande speelronde ODIN’59 te verslaan met ruime cijfers (2-5). De eerdere confrontatie tussen Ajax en Eemdijk eindigde in 1-0. De treffer kwam op naam van Sonny Pronk (foto).

Overige wedstrijden:
FC Lisse – ONS Sneek
DOVO – SteDoCo
VVOG – Jong Groningen
SJC Noordwijk – ODIN’59

Advertentie
Advertentie

Meer over Derde Divisie