zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsVissersderby IJsselmeervogels-Spakenburg gaat definitief door op dinsdag 8 maart

Vissersderby IJsselmeervogels-Spakenburg gaat definitief door op dinsdag 8 maart

Na overleg gisteravond tussen de besturen van IJsselmeervogels en Spakenburg is het 100% zeker dat de vissersderby tussen de beide teams uit de 2e Divisie op dinsdag 8 maart plaats kan vinden, zo staat te lezen op RTVUtrecht.nl

Een tweetal weken geleden was het nog lang niet zeker dat deze “topper” door zou gaan. Burgemeester Melis van de Groep liet toen doorschemeren het treffen mogelijk te verbieden naar aanleiding van rellen veroorzaakt door een aantal personen die zich profileerden onder de naam “Harde Kern Spakenburg”.

De wedstrijd vraagt wel om optimale veiligheid en die gaat er ook komen; zo verzekert Vogels-secretaris Theo Muijs. De verwachting is dat er zo’n 5000 bezoekers het belangrijke duel bij zullen wonen op de Westmaat. Bij de Vogels is men al druk doende met het bouwen van extra tribunes en is men bovendien blij dat de derby eindelijk gespeeld kan worden.

De laatste keer dat de beide ploegen tegenover elkaar stonden was in oktober 2019. Toen eindigde het duel onbeslist(2-2).

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD