Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VERSLAG | Ter Leede in blessuretijd alsnog naast ONS Sneek

VERSLAG | Ter Leede in blessuretijd alsnog naast ONS Sneek

ONS Sneek leek zaterdagmiddag op het eigen sportpark op weg naar de eerste zege van het seizoen in de Derde Divisie, maar net zoals in de voorgaande speelronde verspeelde men nu ook punten in de slotfase. In de blessuretijd was het Hoekstra die de 3-3 binnen kopte waardoor Ter Leede alsnog één punt binnen wist te slepen. Gezien het spelbeeld was een zege voor de thuisploeg ook niet helemaal terecht geweest.

Van Otterlo
De eerste tien minuten van de wedstrijd viel er niet veel te beleven in Sneek, de twee ploegen kregen beiden een mogelijkheid, maar daar bleef het dan ook wel bij. In de twaalfde minuut wist Ian van Otterlo na goed doorjagen de bal te veroveren, vervolgens kwam er van zijn voet een pass naar Robert Steemers die daardoor vrij voor de keeper kwam en de bal binnen wist te werken (0-1). Lang kon Ter Leede daar echter niet van genieten want één minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Aan de linkerzijde kwam Oege Sietse van Lingen in belbezit en gaf de bal hoog voor in het strafschopgebied. De bal kwam bij Sam Crowther die nadat hij eerst stuitte op doelman Michael Bekkers in tweede instantie wel de 1-1 produceerde. Na 25 minuten spelen wist Van Otterlo aan de linkerzijde weer goed door te zetten, dit leverde hem een kans op vanuit een wat lastige hoek. De sluitpost van ONS Sneek kon daarom ook reddend optreden. Nog net voor het half uur was Van Otterlo weer gevaarlijk, zijn afstandsschot vloog echter over het doel van de tegenstander. Het wachten was op de tweede treffer van Ter Leede, de thuisploeg verdedigde matig en werd voortdurend achteruit gedrongen door de promovendus. Ondanks het overwicht van Ter Leede zochten de 22 spelers de kleedkamer op voor een pauze met de ruststand van 1-1.

Kansen
ONS Sneek begon zichtbaar met meer energie aan de tweede helft, maar de eerste grote kans na de pauze was voor Ter Leede. Na een geweldige combinatie tussen Van Otterlo en Sohaib Echahbounui resulteerde in een schotkans van eerstgenoemde, doelman Justin van der Dam wist een achterstand voor de thuisploeg echter te voorkomen. ONS Sneek schrok niet van deze kans en bleef de aanval zoeken. In de 56ste minuut leverde dit een doelpunt op, Tom Arissen kopte de bal binnen vanuit een hoekschop (2-1). Even later was het wederom gelijk, Van Otterlo kwam op de rand van het zestienmetergebied aan de bal na wat geklungel in de defensie van ONS Sneek. De aanvallend ingestelde speler twijfelde geen moment en haalde fraai uit en zag vervolgens dat hij daarmee de doelman wist te passeren (2-2). Na 65 minuten spelen leek Ter Leede aan de leiding te komen nadat Steemers de bal gaf op de inlopende Jim Gillisen. Laatstgenoemde schoot de bal staand in een mooie positie echter over het doel van de tegenstander. Daarbij moet wel gezegd worden dat de bal net op stuitte op het moment dat Gillisen de bal raakte.

Arissen
Met nog twintig minuten op de klok wist doelman Van der Dam reddend op te treden bij weer een mogelijkheid voor Van Otterlo waardoor de stand gelijk bleef, dit terwijl op dat moment Ter Leede weer nadrukkelijk op zoek was naar de derde treffer. Ondanks de druk van de uitspelende ploeg kreeg ONS Sneek echter ook wat mogelijkheden en zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd wist Arissen weer vanuit een corner de doelman van Ter Leede te passeren (3-2). Nu niet met het hoofd, maar met de voet. Dit bleek toch niet voldoende voor een overwinning. In de 93ste minuut kopte Hoekstra de bal vanuit een hoekschop binnen waardoor de 3-3 op het scorebord kwam te staan.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag