woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieVERSLAG: RKC Waalwijk pakt ticket voor Eredivisie in knotsgekke wedstrijd tegen Go...

VERSLAG: RKC Waalwijk pakt ticket voor Eredivisie in knotsgekke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk wisten er dinsdag een waar spektakelstuk van te maken in Deventer met een eindstand van 4-5 in het voordeel van de Brabantse formatie. Na 88 minuten spelen leek de thuisploeg het felbegeerde ticket voor de Eredivisie te pakken, maar in de slotminuut van de blessuretijd sloeg RKC twee keer toe (4-5). De Waalwijkers komen daardoor komend seizoen uit in de hoogste afdeling van het betaalde voetbal.

Flitsende start RKC
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Go Ahead Eagles, Paco van Moorsel wist door te stoten vaan de linkerzijde van het veld en werd met een overtreding tot stoppen gebracht door Drost. Verrassend genoeg werd er geen gele kaart gegeven door scheidsrechter Higler. Acht minuten later werd de score geopend in Deventer en het was tot teleurstelling van de meeste toeschouwers een treffer van RKC Waalwijk. De arbiter kende een strafschop toe aan de uitspelende vereniging vanwege een overtreding van Baas op Spierings. In eerste instantie leek Higler de overtreding weg te wuiven, maar snel daarna wees hij toch naar de stip. Emil Hansson faalde vervolgens niet vanaf elf meter (0-1). Daarna was Go Ahead Eagles het even kwijt en kwam RKC steeds beter in de wedstrijd. In de 24ste minuut moest RKC noodgedwongen wisselen, Daan Rienstra werd vanwege blessureleed vervangen door Hans Mulder.

Na iets minder dan een half uur spelen was het doelman Verhulst die Go Ahead op de been wist te houden. Op aangeven van Spierings kwam Seys vrij voor de sluitpost maar laatstgenoemde speler van RKC faalde. In de 34ste minuut wist de thuisploeg gevaar te stichten voor het doel van de Brabanders. Een vrije trap  van Bakx werd door alles en iedereen gemist en de bal verdween op de paal. Voor de pauze leek het duel al beslist te worden. In de 37ste minuut raakte Veldmate de bal helemaal verkeerd en schoof de bal in de voeten van Spierings, die haalde vervolgens uit en vond het net van de tegenstander (0-2). Net voor de pauze ging Verheydt onderuit in het zestienmetergebied en Higler wees naar de stip. De even daarvoor zo onfortuinlijke Veldmate ging achter de bal staan en bracht Go Ahead Eagles weer terug in de wedstrijd (1-2).

Comeback Go Ahead
Na tien minuten spelen in de tweede helft was er voor de tweede keer een enorm gejuich te horen in Deventer. Richard van der Venne schoot op het doel van RKC Waalwijk en hij zag de bal via een been van de tegenstander in het doel verdwijnen (2-2). Go Ahead werd sterker, maar na een klein uur spelen kreeg Hans Mulder de uitgelezen kans om het duel in het slot te gooien, staand in het strafschopgebied van de tegenstander schoot hij de bal echter over het doel. Na 62 minuten gebeurde er wat niemand eigenlijk meer voor mogelijk had gehouden, Go Ahead kwam op voorsprong in het knotsgekke duel. Bakx stond helemaal vrij aan de linkerzijde van het strafschopgebied en schoot raak (3-2). In de 68ste minuut was Van der Venne dichtbij de vierde treffer voor de Deventenaren, maar zijn inzet belandde op de lat. De daaropvolgende aanval van RKC leverde ook gevaar op, het schot van Spierings scheerde net over de lat heen.

Twaalf minuten voor het einde van de officiële speeltijd stond er echter weer 3-3 op het scorebord. Een goede actie van Gaari en zijn voorzet cq schot kwam voor de voeten van Mulder die binnen schoot. Op dat moment leek RKC Waalwijk op weg naar de Eredivisie, maar in de 88ste minuut kwam Go Ahead weer op voorsprong. Een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied werd op zeer fraaie wijze binnen geschoten door Pieter Lagedijk, die even daarvoor ingevallen was voor Gino Bosz. In de blessuretijd kon Go Ahead Eagles het duel beslissen, maar Verheydt wist met twee medespelers de overtal situatie niet goed uit te spelen. In de slotseconde schoot even later Spierings de 4-4 binnen. Go Ahead trok massaal ten aanval en uit de counter kwam Bilate van RKC alleen voor de doelman van de thuisploeg. Laatstgenoemde trok aan de noodrem wat RKC nog een strafschop opleverde. Deze werd benut door Bilate waardoor de eindstand werd bepaald op 4-5.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD