dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlKNVB BekerVERSLAG | Rijnsburgse Boys meldt zich ten koste van Quick Boys voor...

VERSLAG | Rijnsburgse Boys meldt zich ten koste van Quick Boys voor hoofdtoernooi KNVB Beker

Na een eenzijdige wedstrijd tegen Quick Boys op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk is Rijnsburgse Boys doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Het team van coach Henk Wisman maakte het verschil in het eerste kwartier na rust door in die periode twee maal te scoren.

Kansen genoeg
Eigenlijk had die 0-2 al bij rust op de borden kunnen staan. Maar in de eerste 45 minuten zat het de Rijnsburgers niet mee als het om het afmaken van de kansen ging. Twee maal redde de paal de Katwijkers, twee maal rolde de bal net voor het doel langs en dan was er ook nog Paul van der Helm die met enkele fraaie reddingen de nul voor zijn team vast wist te houden. Het was vooral Furhgill Zeldenrust die met zijn prachtige voorzetten voor problemen voor Quick Boys zorgde. Toen de buitenspeler zelf een kopkans leek te krijgen bij een misgreep van van der Helm kon hij net niet bij de bal komen. Quick Boys kon er slechts een afstandsschot tegenover plaatsen dat bekwaam door doelman Bekkers over de lat werd getikt. Het zat Quick Boys overigens niet mee dat Kevin van Kippersluis een liesblessure opliep bij een verdedigende actie op het middenveld. Hij moest er noodgedwongen vanaf, Nick Runderkamp was kort voor de pauze zijn vervanger.

Voorsprong Uien
In hoog tempo joeg geel/zwart na de pauze op de ondertussen ruim verdiende voorsprong die er na goed 50 minuten ook was. De uitblinker van de eerste helft, Furhgill Zeldenrust rondde een snelle aanval bekwaam af. Kort daarna viel ook de tweede goal toen Dani v.d. Moot rechtstreeks uit een hoekschop raak kopte. Tussen die twee treffers door was zelfs nog een treffer wegens buitenspel geannuleerd. Het geeft het overwicht van Rijnsburgse Boys in deze fase van de wedstrijd aan. Quick Boys probeerde er mede door het inzetten van vers bloed nog een wedstrijd van te maken, maar zoals eigenlijk al het gehele seizoen is het maken van doelpunten een lastig verhaal voor Quick Boys. Naarmate de wedstrijd vorderde waren het zelfs de Uien die nog de grootste kansen kregen. Het bleef echter bij de 0-2 stand waardoor Quick Boys klaar is in het bekertoernooi en Rijnsburgse Boys eind oktober in de eerste ronde van het hoofdtoernooi verschijnt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD