donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Rijnsburgse Boys geeft Quick Boys lesje effectiviteit in boeiende derby

VERSLAG | Rijnsburgse Boys geeft Quick Boys lesje effectiviteit in boeiende derby

Boeiend. Zo kunnen we de ‘burenruzie’ tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys (3-1) het beste duiden. De geel-zwarte formatie van Henk Wisman was uiteindelijk ‘sterker’ dan de mannen van Edwin Grünholz. De Rijnsburgers blonken met name uit voor de goal, want de kansen waren voor de blauw-witten. ,,Wij hadden hier vandaag niet hoeven te verliezen”, zei Ricardo Kuyvenhoven na afloop.

Het had volgens Rijnsburgse Boys-middenvelder Bram Ros niet gek geweest als hij en zijn teamgenoten met de thee tegen een 1-5 achterstand hadden aangekeken. ,,Wij zaten in de rust ook een beetje met onze koppen naar beneden”, deed de controleur een boekje open over de gemoedstoestand in de kleedkamer van de thuisploeg. De uitleg van Ros was kraakhelder en tekende direct het wedstrijdbeeld van de eerste helft.

De ploeg van Grünholz leken na twee minuten al op voorsprong te komen, maar kregen op wonderbaarlijke wijze de bal niet in het netje. Jesper de Vré knikte op de onderkant van de lat, Mohammed Mahmoed zag zijn inzet van de lijn gehaald worden en het schot van Kuyvenhoven werd gepakt door Rijnsburg-goalie Bradley van der Meer. Aan de andere kant liet de thuisploeg zien hoe het wel moest. Jordy Strooker stoomde aan de linkerkant van het veld op en zocht de combinatie met aanvalsleider Dani van der Moot. Het tweetal combineerde zich een weg door de Quick Boys-defensie en Strooker kon raak schieten: 1-0.

,,Ik vond ons lange tijd de betere ploeg”, gaat Kuyvenhoven verder. ,,We waren de betere ploeg en kregen ook nog eens de betere kansen. Alleen krijgen wij dit seizoen elke keer de goals op de verkeerde momenten tegen. Eigenlijk op het moment dat wij echt beter waren, maken zij een schitterende goal. We kunnen telkens goed mee met de tegenstanders, maar incasseren vaak op de verkeerde momenten de goals.”

Van der Moot laat zich gelden
Alvorens Tommy Bekooij na een foutje van doelpuntenmaker Strooker vlak voor rust gelijkmaakte, was de aanvaller kort daarvoor ook al dichtbij een treffer. De buitenspeler schoot een vrije trap snoeihard richting het vijandelijke doel, maar zijn inzet belandde op de lat. ,,Ik denk dat zij wel drie of vier keer de lat hebben geraakt”, vervolgt Ros zijn analyse. ,,We hebben in de rust een aantal dingetjes aangepast, waardoor het bij ons wat beter ging lopen. We creëerden alsnog niet gek veel kansen, maar kregen wel meer grip.”

Na een goede aanval was het Joel Tillema die Van der Moot met zuivere voorzet bediende. De afmaker, die vorige week met drie goal tegen Scheveningen ook al belangrijk was voor ‘de Uien’, knikte de bal op fraaie wijze achter Paul van der Helm: 2-1. Het was tevens het Waterloo van de bezoekers. De promovendus kon de tegengoal niet meer bovenkomen, al had het wel een strafschop moeten krijgen, nadat Bekooij door Van der Meer naar de grond werd gewerkt. Arbiter Lorenzo Cairo wilde niet meegaan in de valpartij van de Leidenaar en negeerde het incident.

Werk aan de winkel ondanks zege
Uiteindelijk was het Jeroen Spruijt die de derby besliste. Nadat Van der Moot de binnenkant van de paal had geraakt, was de middenvelder er als de kippen bij om het leer in het Quick Boys-doel te werken: 3-1. Het bleek de eindstand en tevens de beslissing in de uiterst boeiende derby. ,,Er is voor ons nog genoeg werk aan de winkel”, was Ros eerlijk. ,,We hebben een goede ploeg en zijn ambitieus, maar het kan nog beter.”

Zijn tegenstander Kuyvenhoven stond met een heel ander gevoel. De middenvelder van de blauw-witten zag dat hij en zijn teamgenoten recht hadden op meer, maar stonden uiteindelijk met lege handen. Toch bood de wedstrijd perspectief voor de ploeg uit Katwijk-Zuid. ,,Wij hebben vandaag voldoende kansen gecreëerd en daar lag het de vorige wedstrijden nog wel eens aan bij ons. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer wij die overwinning te pakken hebben, dat we in een stijgende lijn doorgaan.”

Tekst: Ruben Beukers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD