Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Rijnsburg toont te veel ontzag voor Katwijk

VERSLAG | Rijnsburg toont te veel ontzag voor Katwijk

Wanneer een ploeg tegen de titelverdediger moet aantreden zijn er twee scenario’s die het vaakst terug zijn te zien in een wedstrijd. Of je bent gemotiveerd van je kruin tot je tenen en speelt de wedstrijd van je leven, of het meegebrachte zilverwaar legt zo veel gewicht in de schaal dat je te veel ontzag toont voor de tegenstander. Voor Rijnsburgse Boys was in de derby tegen Katwijk het tweede scenario van toepassing, waardoor de Krombewoners veel minder van de Uien te duchten hadden, dan vooraf werd verwacht: 1-2.

Hoewel de eindstand anders deed vermoeden en bij Katwijk, gezien de historie met veel goals in de slotminuten van de wedstrijd, niemand echt zeker durfde te zijn van de overwinning, waren de bezoekers eigenlijk de gehele wedstrijd de baas op Middelmors. Katwijk voetbalde makkelijker, verdedigde rustiger en was over de gehele linie net even volwassener dan Rijnsburgse Boys. Omdat het verschil in volwassenheid niet in doelpunten werd uitgedrukt, bleef de derby tot het eind spannend. Het was echter wel een derby zoals alle andere: meer spannend dan goed.

De aanvallende intenties bij Katwijk waren vrij snel duidelijk, in de eerste vier minuten kregen de oranjehemden vier corners. Het eerste gevaar was echter voor de goal van Ricardo Kieboom, die zich in de openingsfase moest haasten om Max Hudepohl voor te zijn na een te korte terugspeelbal van Bart Sinteur. Nog binnen twintig minuten moest Kieboom opnieuw in actie komen, nadat Joel Tillema vrij werd gespeeld na een goede aanval. De topscorer van Rijnsburgse Boys produceerde een lage schuiver en kon daarmee de Katwijk-goalie niet verontrusten. Na dat moment kreeg Katwijk het steeds vaker voor elkaar om het veldoverwicht ook in mogelijkheden uit te drukken. Tweemaal was Hilterman dichtbij na een voorzet van Omar Hamdi en Norair Mamedov zag een gevaarlijk schot vanaf de rand van het zestienmetergebied nog net geblokt worden.

Kort voor rust kwam Katwijk op voorsprong. Een diepe bal van Hamdi werd onbedoeld doorgekopt door Gino Demon, waarna Steven Sanchez Angulo het sprintduel van Jordy Strooker won en Joey Jongman op de rand van het strafschopgebied bediende. De boomlange middenvelder dreigde met schieten, maar had oog voor Jan Willem Tesselaar, die aan de linkerkant was meegekomen en met een diagonale schuiver doelman Richard van Nieuwkoop wist te passeren, 0-1. Tot Overmaat van ramp moest Jeffrey Jongeneelen gewisseld worden bij Rijnsburgse Boys. Hij was eerder in het duel in botsing gekomen met Bart Sinteur en was niet meer in staat om verder te spelen. Frank Tervoert kwam voor de gelegenheidsaanvoerder in het veld. Omdat Rijnsburgse Boys in de blessuretijd van de eerste helft liet zien hoe je wel effectief kunt zijn uit een corner werd het in de slotseconden van de eerste helft nog gelijk. Masies Artien dwong eerst Kieboom tot een redding met een vlammend schot en frommelde de corner die volgde over doellijn. De gelijkmaker kwam op dat moment enigszins uit de lucht vallen.

Kort na rust leek de thuisploeg wel de flair aan de dag te kunnen leggen, die het in eerdere wedstrijden ook al regelmatig liet zien, maar die opleving was van korte duur. Eigenlijk was de enige grote kans voor Tervoert, na een lange rush van Joel Tillema. Het was echter Katwijk dat opnieuw toesloeg. Een geweldige combinatie over meerdere schijven kende Hilterman als eindstation. De spits was eerder bij de bal dan Demon en de uitkomende van Nieuwkoop en zou, naar later bleek, de beslissende treffer op het bord zetten. ,,Een trainingsdoelpunt”, noemde Hilterman zijn goal in de nababbel, maar het was wel een trainingsdoelpunt die drie punten opleverde voor Katwijk. De Krombewoners speelden het duel volwassen uit. Rijnsburgse Boys kon geen bres meer slaan in de Katwijkse verdediging, zelfs niet toen Artien in de slotfase naar het front werd gestuurd om als extra spits te fungeren.

Omdat Katwijk de verdedigende organisatie wel op orde had, maar in de tegenstoot geen grotere marge op het bord kon zetten, bleef het duel boeiend tot het eind. Het was het enige wat de Krombewoners te verwijten viel in de tweede helft. Aan de score veranderde er echter niets meer, waardoor de regerend kampioen er met de winst vandoor ging op Middelmors. Een overwinning van een volwassen ploeg, mede mogelijk gemaakt door het respect voor die volwassenheid van de gastheren.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie