zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Promovendus Sparta Nijkerk maakt sterke indruk tegen DVS'33

VERSLAG | Promovendus Sparta Nijkerk maakt sterke indruk tegen DVS’33

Sparta Nijkerk en DVS’33 kwamen woensdagavond in actie tijdens de Harry Hamstra Cup. De promovendus wist het duel winnend af te sluiten en maakte een sterke indruk tegen de ploeg uit Ermelo (1-3). Jesse Buitenhuis zorgde voor het hoogtepunt van de avond door bijna vanaf de achterlijn van de tegenstander de bal in het doel te krullen. DVS’33 begon de wedstrijd onder andere zonder beoogde basisspelers zoals Olivier Pilon en de broers Patrick. 

Werelddoelpunt
Sparta Nijkerk begon sterk aan de wedstrijd en kwam na vijf minuten spelen op voorsprong. Een mooie pass van achteruit kwam terecht bij Bryan Burgerhout. De aanvaller kon met de bal aan de voet op weg naar de keeper en wist deze uit een lastige hoek toch te passeren (0-1). Even later leek de promovendus op weg naar verdubbeling van de score, maar Justin van Groen vond doelman Velanas op zijn weg. In deze beginfase maakte de verdediging van DVS’33 een niet al te zekere indruk. De ploeg uit Ermelo kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken, daar slaagde hij echter niet in. In de zeventiende minuut ging Velanas in de fout. Een bal kwam na een fantastische pass aan de linkerzijde terecht van het veld, nog buiten het strafschopgebied. De doelman kwam uit en probeerde de bal te veroveren op Jesse Buitenhuis, laatstgenoemde won echter het duel en krulde de bal even later, bijna vanaf de achterlijn, in één keer in het doel van DVS’33 (0-2). Na de drinkpauze werd er wat meer druk gezet op de tegenstander door DVS’33, maar Maurice de Ruiter kreeg aan de andere zijde van het veld de kans op de 0-3 toen hij alleen op doelman Velanas af kon gaan. De sluitpost wist op dat moment erger te voorkomen voor DVS’33.

Wissels
Na de pauze verscheen er een ander DVS’33 op het veld, met dezelfde spelers, kreeg het nu echter meer controle over de wedstrijd en dat leverde enkele gevaarlijke situaties op, dit zonder echt uitgespeelde kansen. Na een klein uur spelen bracht trainer/coach Richard Plug vijf nieuwelingen in het veld. Camara, Van Hussen, Pilon en de broers Patrick maakten hun opwachting. Even later werd door Erik Speelziek de ervaren aanvaller Berry Powel ingebracht, de speler die nog op zoek is naar een nieuwe vereniging voor komend seizoen. De vijf nieuwelingen gaven DVS’33 duidelijk weer nieuwe energie en in de 72ste minuut was Enrico Patrick dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn schot spatte echter uiteen op de lat boven doelman Manuel Hoogewoning. Twee minuten later moest de sluitpost weer ingrijpen, hij wist de bal te stoppen nadat Pilon van korte afstand binnen kon schieten.

Eretreffer
Waar het wachten leek op de treffer van DVS’33 bleef deze uit, maar wist Sparta Nijkerk wederom op fraaie wijze wel het net van de tegenstander te vinden. Adriaan Kruisheer schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen in de verre hoek (0-3). Sparta Nijkerk kreeg enkele minuten later de kans op 0-4, maar Velanas wist dit te voorkomen. Sparta Nijkerk kreeg nog kansen om de score verder op te voeren, maar een prima loopactie van Joshua Patrick aan de zijkant en de daaropvolgende voorzet kwam bij Pilon terecht die de 1-3 op het scorebord wist te plaatsen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD