maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Noordwijk-goalie Lars Jansen frustreert aanvallers van De Treffers

VERSLAG | Noordwijk-goalie Lars Jansen frustreert aanvallers van De Treffers

Een van de oudste gezegdes aangaande voetbal luidt: ,,Als je ze zelf niet maakt dan…” Vult u zelf maar in. Het was van toepassing op de wedstrijd Noordwijk – De Treffers. De bezoekers waren domweg de beteren op het veld. Niet bij vlagen maar vrijwel de gehele wedstrijd. En als gevolg daarvan ontstonden dan ook een karrevracht aan kansen voor de Groesbeekers. Maar daar aangekomen ontstond het probleem: Noordwijk-doelman Lars Jansen.

Waar 0-3 bij rust gezien het spelbeeld normaal zou zijn geweest was het nog immer 0-0. Daar behoefde niemand bij De Treffers zich zorgen over te maken, want er waren nog 45 minuten te spelen en een keer zou die treffer toch wel vallen…?

Kans op kans
In feite was Lars Jansen op dat moment al de onbetwiste ‘Man of the Match‘. Al na tien minuten redde hij knap toen Jordy Thomassen de eerste van velen was die een poging bij Jansen waagde. De doelman kon er net bij. Campman was na 18 minuten de tweede. Een knappe vrije trap werd even knap door Jansen via de lat uit de bovenhoek weggeveegd. Halverwege de eerste helft was er een onwaarschijnlijke redding toen een volkomen foute terugspeelbal bij Gavin Vlijter terecht kwam. Hij dacht in een leeg doel te schieten, maar zag Jansen in extremis de 0-1 voorkomen. Nog voor het halve uur moest Jansen nogmaals zijn kwaliteiten tonen om een kopstoot van Teije ten Den uit de korte hoek te houden.

Tegenhouden
Deed v.v. Noordwijk niet mee dan? Qua balbezit nog enigszins, maar qua kansen voor rust nauwelijks. Na een kwartier kwam Emiel Wendt een keer gevaarlijk voor het Gelderse doel, echter hij kwam net iets te kort op de voorzet van links. Het was voor rust de enige mogelijkheid voor de thuisclub. Overigens was het vooral tegenhouden wat Noordwijk betreft.

Ongewijzigd spelbeeld
Na de pauze veranderde er in feite weinig aan het spelbeeld. De Treffers speelde prima verzorgd voetbal, van achteruit veelal opgebouwd via Ricardo Ippel en Brian Campman. Het leverde na een uur spelen andermaal een enorme kans op, echter Gavin Vlijter stuitte eerst op Jansen, waarna Dylan Rietveld zijn doelman in tweede termijn te hulp schoot. De verbazing over weer een puike redding van Jansen was nog niet weggeëbd of de volgende diende zich aan. Brian Campman legde aan voor een vrije trap. De bal veranderde via de muur van richting maar een enorme reflex van de doelman voorkwam weer de 0-1. Noordwijk vocht nog steeds voor dat ene onwaarschijnlijke punt terwijl de klok nadrukkelijk richting 90 minuten ging. Dat er de nodige minuten bij zouden komen was duidelijk. Er werd in het laatste half uur flink gewisseld door beide coaches en bovendien kostte een op het eerste oog lelijke arm/sleutelbeenblessure van invaller Lucas Coopmans de nodige tijd aan verzorging. De uitstekend leidende scheidsrechter Lorenzo Cairo hield het op zes minuten extra.

Als je ze zelf niet maakt, dan…
Het onwaarschijnlijke gebeurde in die ruime extra tijd. Aanvankelijk leek het te gebeuren dankzij een uithaal van Raies Roshanali. Zijn lage trap richting verre paal passeerde wel doelman Jansen, maar werd nog buiten het doelvlak gewerkt door Bryan Sirvania. De aansluitende hoekschop van Thomas Reynaers echter belandde op het hoofd van de opgekomen Rob Overvliet en die maakte het onverwachte feest voor de Noordwijkers alsnog compleet: 1-0

Voor de Treffers waren de druiven zuur. Vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij zijn en toch verliezen. Dat gebeurt als je weliswaar duidelijk het betere van het spel hebt, maar een onpasseerbare doelman op je weg tegenkomt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD