dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlClubsRijnsburgse BoysVERSLAG | Knappe comeback Rijnsburgse Boys zorgt voor vermakelijke derby met VVSB

VERSLAG | Knappe comeback Rijnsburgse Boys zorgt voor vermakelijke derby met VVSB

Hekkensluiter VVSB gaf zaterdagavond een voorsprong uit handen en verloor niet alleen van Rijnsburgse Boys maar ook de aansluiting met FC Lienden. De ploeg van trainer Eric Meijers verloor in eigen huis met 2-3 na een sterke comeback van de Uien.

Bij Rijnsburg ontbraken Max Hudepohl door een knieblessure en Roderick Gielisse zat een schorsing uit. Spits Frank Tervoert is teruggezet naar het tweede elftal naar aanleiding van zijn beklag over de reserverol waar de 28-jarige aanvaller in terecht gekomen was. Tervoert was afgelopen weekeinde nog trefzeker en voor een punt zorgde tegen GVVV (3-3) maar was zaterdagavond niet van de partij.

VVSB weinig moeite met Uien
De toeschouwers op Sportpark De Boekhorst hoefden niet lang te wachten op de openingsgoal. VVSB-spits Loyd van der Wilden wist slim de bal te veroveren van verdediger Gino Demon en plaatste de bal in de korte hoek. De hekkensluiter van de Tweede Divisie begon sterk aan de wedstrijd en liet Rijnsburg weinig tot geen kans om echt gevaarlijk te worden. De man van de 1-0, Van der Wilden, was even later aangever maar Frans van Niel kopte de voorzet net naast het doel van Richard van Nieuwkoop. Rijnsburgse Boys probeerde wel van zich af te bijten, met name van aanvaller Marc Magan zette goalie Ruben Valk aan het werk.

Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht in het restant van de eerste helft, waarin weinig was om warm van te worden bij het ijskoude duel. De Uien waren wel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar bleken nauwelijks instaat om daadwerkelijk gevaar te stichtte.

RBB toont veerkracht
RBB-trainer Wilfred van Leeuwen bracht aan het begin van de tweede helft de nieuwe aanwinst Furhgill Zeldenrust binnen de lijnen. Zeldenrust kwam afgelopen week per direct over van Keuken Kampioen Divisionist Helmond Sport en verving Demon. De tweede helft begon met een ouderwetse scrimmage voor het doel van Van Nieuwkoop, na uitstekend aanvallend werk van oud-Rijnsburgse Boy Wesley Goeman. De doelman kreeg hulp van defensiegenoot Carlos Opoku, die uitverdedigde.

Ook aan het begin van het tweede deel van de wedstrijd werd er gejuicht. Ditmaal waren het de meegereisde supporters uit Rijnsburg die zagen dat Jeffrey Jongeneelen de bal in de lange hoek torpedeerde. Hiermee bracht hij de spanning weer terug in de Bollenstreek derby. De Uien bleven druk houden op het doel van de thuisploeg. Nieuweling Zeldenrust liet zich gelijk gelden, maar zag zijn inzet op de vuisten van Valk uiteenspatten.

Rond het uur werd het onvriendelijk tussen oud ploeggenoten Goeman en Joël Tillema, die na een opstootje beiden een gele kaart kregen van arbiter Lorenzo Cairo. De ploeg van Eric Meijers kon in de tweede helft geen vuist maken tegen ‘RBB’ en in het bijzonder Zeldenrust, die duidelijk aanwezig was. De aanvaller zorgde voor veel gevaar, ook toen hij Jeroen Meefout bediende maar die kopte de bal op zijn beurt over de lat.

Het harde werk van Rijnsburgse Boys werd beloond. Jeroen Spruijt wist van dichtbij de tweede Rijnsburgse goal voor zijn rekening te nemen. Tot overmaat van ramp werd het niet veel later 1-3 door een eigen doelpunt van Tim de Rijk. De verdediger van VVSB verlengde een vrije trap van Jongeneelen en passeerde zijn eigen doelverdediger. De ingevallen Lulinho Martins zorgde in de blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer, maar deze treffer was meer voor de boeken. Zo eindigde de avond die mooi begon voor Sint Bavo in mineur en staan de Noordwijkerhouters nog steviger op de laatste plaats. Rijnsburgse Boys klimt naar de negende plaats.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD