Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Kanonskogels helpen IJsselmeervogels aan eenvoudige zege op Barendrecht

VERSLAG | Kanonskogels helpen IJsselmeervogels aan eenvoudige zege op Barendrecht

Na twee nederlagen op rij is IJsselmeervogels er zaterdagmiddag weer eens in geslaagd om een driepunter op haar naam te schrijven. Op sportpark de Bongerd had de ploeg van Ted Verdonkschot het in de eerste helft nog lastig met Barendrecht, maar werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld en kwam het mede door twee schitterende pegels van Eef van Riel en Danny van den Meiracker tot een ruime 1-4 zege.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er bij IJsselmeervogels misschien wel een beetje gehunkerd naar de wedstrijd tegen Barendrecht. Waar de Rooien na twee nederlagen tegen HHC en GVVV waren gekelderd naar plaats 4 en zelfs de titelaspiraties in twijfel werden getrokken, was het zaterdagmiddag wel weer eens tijd voor een overwinning. Gastheer Barendrecht zou het medicijn moeten worden om van de kater van de nederlagen af te komen. Barendrecht kent een zeer mager seizoen en vindt zich terug op plaats 15. De ploeg van coach Albert van der Dussen is ook bezig aan een slechte reeks waar er voor het laatst gewonnen werd op bezoek bij Jong Vitesse. Deze driepunter dateert alweer van eind oktober. Ondanks deze slechte reeks zag Van der Dussen geen reden om veel te wijzigen in zijn ploeg. Ook heeft de coach überhaupt niet veel varianten achter de hand en daarom betrad zijn ploeg het veld dan ook met dezelfde elf namen als vorige week tegen Katwijk. Bij IJsselmeervogels was er wél een wijziging. De geschorste Achraf Nejmi kreeg vorige week zijn vijfde gele kaart van het seizoen en nam op de Bongerd plaats naast zijn geblesseerde teamgenoot Kevin de Visser. De plaats op het veld werd ingenomen door Shanon Carmelia.

Al vlak na de aftrap leek het een eenvoudige middag te worden voor de Vogels. Binnen twee minuten kon aanvaller Robert Olijfveld al profiteren van een niet zo’n lekkere actie van Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg. De keeper verkeek zich op een lange bal vanaf achteruit door Kevin van Diermen en zorgde daardoor dat Olijfveld de bal in het lege goal kon schuiven. Een lekker begin dus voor de gasten die vanaf vroeg in de wedstrijd dus al hadden waar ze voor kwamen. De Rooien kenden een sterke beginfase waar Barendrecht eigenlijk alleen als figurant acteerde. De gasten hadden de volledige controle over de wedstrijd en het was eigenlijk wachten op de 0-2. Barendrecht kwam er maar zelden aan te pas en moest vooral het gebrek aan voetballend vermogen compenseren met fysiek spel. Zonder dat het nou écht gemeen werd maakte de ploeg van Van der Dussen toch regelmatig wat overtredingen. Dat het voetballend tekort kwam bleek ook maar weer toen spits Danny van den Meiracker zijn eerste grote kans zelf creëerde. De spits, die toch niet bekendstaat als één van de meest technische spelers, slalomde als een Ronaldo in zijn jonge jaren langs vier toekijkende Barendrecht-verdedigers, maar schoof zijn poging net naast.

Pas richting het eind van de eerste helft liet Barendrecht zich meer zien en kwam het steeds meer in de wedstrijd. IJsselmeervogels liet de teugels een beetje uit handen glippen en steeds meer meldde de thuisploeg zich op de helft van de Vogels. Met technische spelers als Dabaghian en Delano á Cohen creëerden de Barendrechters steeds meer en leidde het zelfs in de 38e minuut tot een strafschop. Gillian Justiana haakte aanvoerder Danny Monster in de 16 en liet scheidsrechter Timmer geen andere keus dan de bal op de stip te leggen. Á Cohen pakte deze kans met beide handen aan en liet keeper Jaimy Schaap kansloos. Zo stond er ondanks het krachtsverschil in de eerste fase van de eerste helft toch een gelijke stand op het bord bij de rust.

Na rust was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor IJsselmeervogels. De ploeg van Verdonkschot stelde al binnen 10 minuten na rust orde op zaken toen middenvelder Eef van Riel een enorme pegel in huis had die keeper Van der Ploeg te machtig was. Barendrecht leek geknakt en kwam eigenlijk niet meer in het spelbeeld voor. Daarna was het wéér Van den Meiracker met een solo, maar opnieuw kon de spits zijn actie niet belonen met een doelpunt. De wedstrijd kabbelde voort en zonder dat er nog een échte beslissing was, was er nog hoop voor de thuisploeg. De defensie van IJsselmeervogels schrok nog even wakker toen nota bene centrumverdediger Jeffrey Aarts op redelijke afstand van Schaap uithaalde, maar het schot verdween over en zo was eigenlijk het enige wapenfeit van Barendrecht in de tweede helft ook weer overleefd.

Verdonkschot ging wisselen en bracht onder andere Felitciano Zschüsschen voor doelpuntenmaker Robbert Olijfveld. Of de wissel een gouden wissel genoemd mag worden is nog de vraag, maar het resultaat was al zeer snel daar. In de 76e minuut besliste Zschüsschen met zijn eerste balcontact de wedstrijd definitief. De spits kreeg een voorzet van Van den Meiracker, waar Maikel de Harder keurig overheen stapte, voor het inschieten en deed dat dan ook. Vijf minuten voor tijd mocht ook Van den Meiracker eindelijk zijn naam op het scorebord zetten. En hoe! De spits kreeg een lange bal van keeper Jaimy Schaap, nam de bal aan en schoot deze daarna snoeihard in de kruising. Echt absolute schoonheid. Door deze treffer werd het krachtsverschil op het veld ook in cijfers bijgezet en kregen de Rooien absoluut waar zij vandaag op De Bongerd recht op hadden.

Door deze overwinning zullen de ‘Spakenburgse’ koppies weer goed staan en kan de titelrace weer met kracht worden bijgezet. Voor de thuisploeg wordt het op deze manier nog een aantal loodzware maanden tot aan het eind van de competitie. Er werd deze week aangekondigd dat de ploeg zich ‘flink’ wil gaan versterken, maar of dat genoeg is om degradatie te ontlopen, moet de komende maanden blijken…

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie