Volg ons

GVVV

VERSLAG I GVVV pakt drie belangrijke punten op bezoek bij Jong Sparta 

VERSLAG I GVVV pakt drie belangrijke punten op bezoek bij Jong Sparta 

GVVV heeft voor het eerst in de historie gewonnen van Jong Sparta én sleepte de eerste winst sinds begin januari binnen. Op Het Kasteel was de nummer twaalf van de Tweede Divisie in een zeer spannende en vermakelijke wedstrijd te sterk voor het beloftenteam van de Rotterdammers: 2-3.

De belangen waren groot voor beide ploegen. Waar het beloften team van Sparta al zes duels zonder winst zaten, wist de Veenendaalse voetbalvereniging vijf wedstrijden niet meer te winnen. Jong Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk wijzigde zijn ploeg op vier posities ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Jong Vitesse (1-1). Vincent Schippers, Diederick Luydens, Lassana Faye en Brad van Hoeven waren de nieuwe basiskrachten bij de jonge Spartanen. Bij GVVV begonnen dezelfde elf als vorig weekeinde.

Jong Sparta loopt achter GVVV aan
In de openingsfase was Ragnar Ache het dichtste bij een doelpunt, maar zijn poging was ongevaarlijk. Bij de Blauwen was het Jeremy de Graaf die als eerste voor gevaar zorgde. De spits strafte een enorme fout achterin bij Jong Sparta niet af, waardoor de openingsgoal op zich liet wachten. De bezoekers namen de overhand in het begin van het duel. Dat resulteerde in opnieuw gevaar van De Graaf, ditmaal als aangever, die zijn ploeggenoot Robin Mulder bediende, maar deze kans onbenut liet. Het was een overvloed van kansen voor de blauwhemden, met name De Graaf en rechtsback Rodny Hofman, vanaf de flank, waren een heuse plaag voor de Rotterdammers.

Echter was het geen van de twee genoemden die als eerste het net wist te vinden, maar Soufiane Laghmouchi. De Marokkaanse aanvaller zag de inzet van De Graaf op het aluminium belandden, maar kopte zelf in de rebound met een ware snoekduik de bal achter doelman Michael Fabrie. GVVV maakte zo uitstekend gebruik van de lange ballen en zag na veelvuldig proberen eindelijk de 0-1 op het scorebord verschijnen. Dit was het niet alleen de eerste treffer in dit duel maar ook het eerste doelpunt sinds drie weken voor de ploeg van coach Niek Oosterlee.

Het was een uiterste vermakelijke wedstrijd waarin Jong Sparta aardig mee probeerde te voetballen maar geen gevaar kon stichtten voor het doel Johan Jansen. Kleine domper aan de blauwe kant was het uitvallen van Danny de Leeuw, de aanvaller moest al vroeg zijn strijd staken. Sherwin Grot verving de geblesseerde De Leeuw.

Jong Sparta geeft niet op
De tweede helft begon gelijk met een discussiemoment. De gevaarlijkste man aan de kant van de uitploeg, Jeremy de Graaf, liep alleen door in de richting van doelman Fabrie maar werd neergehaald door Diederick Luydens. Arbiter Jerôme Vries gaf de verdediger een gele kaart, waar een rode print op zijn plaats had geweest.

Jong Sparta kwam scherp uit de kleedkamers, wat zich uitbetaalde in de gelijkmaker van Youssef El Kachati. Bradly van Hoeven gaf de bal voor en El Kachati liet doelman Johan Jansen kansloos. De jonge Kasteelheren waren een heel ander team dan voor rust en dat zorgde voor een kansregen. In een fase waarin Jong Sparta op voorsprong kon komen, tweemaal de paal trof, was het daar dan toch de treffer voor Jeremy de Graaf. De 29-jarige aanvaller beloonde zijn harde werk en bracht zijn team weer aan de leiding. In het tweede deel van de wedstrijd breidde GVVV de voorsprong uit naar 1-3. Invaller Sherwin Grot werd in stelling gebracht door Laghmouchi en schoot vanaf de rechterflank tergend langzaam over de doellijn.

Jong Sparta wisselde aanvallend, net als GVVV, in de persoon van Gianni dos Santos. Ook deze invaller was een juiste wissel. Tegen het einde van de wedstrijd schoot Dos Santos de bal hard en strak binnen maar de twee overgebleven minuten waren niet genoeg om nog voor een grote verrassing te zorgen. In deze knotsgekke slotfase waren de bezoekers nog dichtbij een 2-4 maar de al eerder trefzeker Laghmouchi raakte ditmaal de lat boven Fabrie. De slechts 50 toeschouwers hebben een vermakelijk en spannende wedstrijd in moordend tempo gezien op de zaterdagmiddag.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over GVVV