dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieClubsVERSLAG: GVVV haalt belangrijke 3-punter binnen tegen IJsselmeervogels(2-1)

VERSLAG: GVVV haalt belangrijke 3-punter binnen tegen IJsselmeervogels(2-1)

Mooi voetbal was het niet gisteravond op Sportpark Panhuis in Veenendaal waar de teams van GVVV en IJsselmeervogels hun wedstrijd in de 2e Divisie inhaalden. Maar strijd, inzet, het enthousiaste spel van de twee teams, veel gele kaarten, felle fanatieke duels vergoedden veel, waardoor de wedstrijd voor de toeschouwer toch een ruime voldoende haalde. Scheidsrechter Wim Bronsvoort leidde prima en ondanks de zeven gele kaarten die hij uitdeelde (vier voor de Vogels; drie voor de thuisclub) liet hij het duel geen enkel moment ontsporen.

Het was voor beide ploegen zaak om voor de volle winst te gaan; met een puntenverdeling zouden beide niet echt opschieten. IJsselmeervogels(nog steeds zonder de geblesseerden Jaimy Schaap en Rydell Poepon en met een niet geheel “okselfrisse” Danny van den Meiracker op de bank) kwam feller uit de startblokken dan de thuisclub, die de geschorsten Mart de Jong en Lars ten Teije weer tot hun beschikking had. Gery Vink had voor hen een plaatsje op de bank ingeruimd.

Dat IJsselmeervogels op voorsprong kwam in de 16e minuut was eigenlijk niet zo verrassend. Een korte corner van Mike van de Laar deed de bal belanden bij Daniel van Son die voorzette waar Mitch Willems op de juiste plaats stond om de Vogels koppend op voorsprong te zetten(0-1). Tot op dat moment had men het beste van het spel hetgeen GVVV-trainer Gery Vink ook vond:
“ We speelden tot dat moment erg matig en hadden totaal geen grip op de wedstrijd.”
Toch zou de thuisclub verrassend langszij komen kort na de openingstreffer.
Tom Oostinjen kreeg een vrije trap op twintig meter van het doel en verraste vriend en vijand door de bal dwars door de muur achter Julian Prinsen te laten ploffen(1-1).

In het volgende twintig minuten moest GVVV noodgedwongen twee keer wisselen. Fabio Hendriksen kwam de geblesseerde Adham el Idrisse vervangen terwijl ook Joshua Patrick het veld vroegtijdig moest verlaten. Zijn vervanger heette Jordi Bitter en uitgerekend diezelfde Jordi Bitter was de man die er in de blessuretijd voor zorgde dat GVVV met een
2-1 voorsprong kon gaan rusten. Een schot van zeker 20 minuten trof doel in de korte hoek achter de verbouwereerde Prinsen(2-1).

In de tweede helft werd GVVV opgezweept door hun fanatieke aanhang achter het doel van IJsselmeervogels; het gaf de blauwen weliswaar extra spirit maar geen derde,zo belangrijke, treffer die de wedstrijd op slot had kunnen gooien.
De weer een ruime voldoende halende Byron Burgering was weliswaar de meest gevaarlijk man bij GVVV maar verder dan een “net naast” schot en een handvol fraaie acties kwam hij niet. Aan de andere kant bracht trainer Gert Peter de Gunst “sluwe vos” Danny van den Meiracker in voor Khalid Tadmine.

Een probleem leek zich bij GVVV voor te doen toen doelman Jan van Willige geblesseerd leek te raken en dat terwijl de thuisclub reeds uitgewisseld was. Het viel allemaal gelukkig mee, de Veenendaalse goalie kon de wedstrijd vervolgen.

IJsselmeervogels drong in de slotfase weliswaar aan, was ook sterker maar tot echte doelrijpe kansen kwam het amper. Schoten van Bradley Martis en Danny van den Meiracker verdwenen over het doel van GVVV.

Bij de thuisclub openbaarde zich opnieuw het probleem geheten: rendement en productiviteit. Zeker drie 100% scoringskansen werden onbenut gelaten en brachten de blauwen onnodig in de problemen zonder nadelige gevolgen. Dat de nipte 2-1 overwinning als een kampioenschap werd ontvangen(en gevierd) in het kamp der blauwen laat zich begrijpen.

Gery Vink:
We moeten de komende tijd echt aan productiviteit en effectiviteit gaan werken.

Ook Gery Vink wist natuurlijk waar het ook deze avond aan haperde:
“Ja aan die productiviteit moeten we echt gaan werken in de komende tijd. We hadden de wedstrijd een kwartier voor tijd al over de streep kunnen trekken maar maken het onszelf moeilijk. In de tweede helft hebben we trouwens een prima wedstrijd gespeeld. Ik had het hier en daar veranderd. Meer druk naar voren waardoor we bijna niets meer hebben wegegeven. De eerste finale hebben we gewonnen. Komende zaterdag in eigen huis tegen Quick Boys weer een finale en hopelijk is dan het publiek net als wij ook weer winnaar”.

Wat is er waar van het gerucht dat je gaat verlengen tot de zomer van 2023?

Vink: “ Laten we het zo zeggen. Zowel de club als ik hebben de wens uitgesproken dat we gaan verlengen. De samenwerking bevalt prima en ik ben hier nog lang niet klaar. GVVV is een zeer interessante club waar ik wel eens wil zien waar de grens ligt. Maar nogmaals: het is nog niet definitief maar ik heb er wel een goed gevoel over”.

Gert Peter de Gunst:
Geen onnodige paniek; we hebben nog 20 wedstrijden om het een en ander recht te zetten!

Aan de andere kant wederom en dat voor de 3e achtereenvolgende keer een teleurgestelde IJsselmeervogels trainer Gert Peter de Gunst.
“We vergeten de wedstrijd in de 1e helft te beslissen, laten GVVV in de wedstrijd komen; zelfs op voorsprong en lopen dan achter de feiten aan. Kwalitatief hebben we best een aardige ploeg; weliswaar momenteel geen ploeg die top-5/6 moet staan maar wel een ploeg die veel te laag op de ranglijst staat. Maar geen paniek; we hebben nog 20 wedstrijden te gaan om te laten zien dat de huidige positie een vergissing is”.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD