dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Gelijkspel juiste verhouding bij ASWH - Kozakken Boys

VERSLAG | Gelijkspel juiste verhouding bij ASWH – Kozakken Boys

De derde competitiewedstrijd in de Jack’s Leaque (voorheen Tweede Divisie) tussen het nog puntloze ASWH uit Hendrik Ido Ambacht en het Werkendamse Kozakken Boys (4 punten uit 2 wedstrijden) werd een wedstrijd met twee gezichten.

Beide teams hadden enkele afwezigen in verband met blessures. Zo waren Henrico Drost en Clarence Bijl nog niet van de partij bij de thuisclub wegens nog niet genezen blessures in het uittreffen tegen Koninklijke HFC terwijl de Boys achterin hun vaste steunpilaar Frenk Keukens misten wegens een hamstringblessure.

In de eerste helft een onherkenbaar Kozakken Boys, dat veel te slap aan de wedstrijd begon. Weliswaar schoot Thomas Marijnissen in de 2e minuut net naast maar dat was dan zo ongeveer ook een van de weinige wapenfeiten van deze eerste helft voor de Boys.

Passes kwamen niet aan, men ging praten tegen elkaar, nee het liep verre van de manier waarop trainer Rick Adjei zijn ploeg het liefst ziet voetballen. In de 14e minuut ging het mis: een pass van Jesper van den Bosch kwam bij Luuk Admiraal die Boys-doelman Ricardo Kieboom geen kans gaf: 1-0. En wat Kozakken Boys daarna ook probeerde, men kwam niet uit de greep van ASWH. Daniel Wissel, de gevaarlijkste speler voorin bij ASWH, was dichtbij 2-0. Het scheelde slechts enkele centimeters.

Toen Lars Hutten in minuut 34 een prima pas gaf op Tarik Fagrach, had dat wellicht de gelijkmaker kunnen betekenen maar hij miste. Was Ricardo Kieboom vorige week al goud waard voor Kozakken Boys; ook in de slotfase van de eerste helft onderscheidde de goalie zich door eerst een schot van Levi Bouwense te pareren en vervolgens de doorgebroken Wissel van een grotere voorsprong af te houden.

Na de thee (bij Kozakken Boys nam Sven van Ingen de plaats in van Stephen Warmolts en Yordi Teijsse kwam Tarik Fagrach vervangen, HvD) werd het behoudens de eerste 10 minuten eenrichtingsverkeer richting ASWH-doel.

In de 74e minuut kreeg Kozakken Boys waar het recht op had: de gelijkmaker. Bij een kopbal van Sven van Ingen kon Janssen in eerste instantie nog redding brengen maar Yordi Teijsse stond op de juiste plaats om zijn eerste competitietreffer aan te laten tekenen: 1-1. ASWH-trainer Rogier Veenstra dacht de bakens nog te kunnen verzetten door de inbreng van Yael Eisden voor Jesper van den Bosch en Lester Pires voor Luuk Admiraal maar het mocht niet baten. De Boys wilden wel maar kwamen in de slotfase niet verder dan een ‘nest naast’ schot van Marijnissen en een ‘net over’ schot van de ingevallen Leon Bot. Uiteindelijk mochten beide teams tevreden zijn met deze puntenverdeling in een leuke wedstrijd op sportpark Schildman.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD