Volg ons

Eerste Divisie

VERSLAG | FC Den Bosch bemachtigt periodetitel na eenvoudige zege op FC Dordrecht

VERSLAG | FC Den Bosch bemachtigt periodetitel na eenvoudige zege op FC Dordrecht

FC Den Bosch heeft zondagmiddag de tweede periode binnengesleept na een zeer gemakkelijke wedstrijd in Dordrecht. In het regenachtige Riwal Hoogwerkers Stadion werd het maar liefst 2-6 voor de Bossche ploeg. De ploeg van Wil Boessen verzekert zich daarmee van deelname aan de play-offs om promotie.

Afwachtend begin
Bij FC Dordrecht zat trainer Claudio Braga voor het eerst op de bank. Braga liet gelijk twee nieuwelingen in de basis startten: doelman Petar Stoskovic en Thomas Schalekamp. Heel lang hoefden de meegereisde supporters niet te wachten op de voorsprong. Binnen het kwartier was het verdediger Leo Väisänen die de score opende in Dordrecht. De Bossche verdediger kopte van de dichtbij de 0-1 binnen. De thuisploeg had in het restant van de eerste helft weinig in te brengen. Er werd over en weer gestrooid met kleine kansen maar beide teams werden niet gevaarlijk voor de doelen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie had de touwtjes in handen maar zag kort voor rust dat Renny Smith de gelijkmaker op het scorebord zette. Smith werkte een uitstekende voorzet van Jeremy Cijntje achter Van der Steen.

Doelpuntenregen zorgt voor opluchting
Waar de Schapenkoppen nog goed meevoetbalden in de eerste helft was het Den Bosch dat na rust liet waarom zij bovenaan staan in de Eerste Divisie. In een tijdsbestek van twintig minuten wisten de Bosschenaren vijfmaal het net te vinden, mede dankzij hulp van de Dordste defensie. Twee doelpunten kwamen op naam van Dordrecht-verdedigers Daniël Breedijk en Antonio Stankov. Väisänen wist, net als Julián Marchioni en Danny Verbeek goalie Stoskovic te verschalken. Marchioni plaatste de bal in de korte hoek na een een-op-een situatie en het schot van Verbeek verraste de doelman, die machteloos oogde.

De ‘Blue White Dragons’ kregen tegen het einde van de wedstrijd nog wel een tegentreffer van Cijntje, maar dat mocht de feestpret niet drukken. De bezoekers hebben uitstekend en professioneel gevoetbald en zijn niet onder de druk bezweken. Door deze verpletterende zege heeft FCDB niet alleen de periodetitel in ontvangst genomen maar is FC Dordrecht afgezakt naar de laatste plek van de Eerste Divisie.

FC Den Bosch heeft zich geplaatst voor de play-offs maar heeft ook afstand genomen van FC Twente en Sparta. De laatstgenoemde liep averij op in Leeuwarden (3-3) en staat nog op vier punten van de nummer één positie.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Eerste Divisie