vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | DVS ’33 bezorgt Ermelo legendarische bekeravond met zege op FC...

VERSLAG | DVS ’33 bezorgt Ermelo legendarische bekeravond met zege op FC Eindhoven

Derde divisionist DVS ’33 heeft dinsdagavond voor een enorme stunt gezorgd door FC Eindhoven, uitkomend in de Eerste Divisie met 2-1 uit het toernooi om de KNVB beker te knikkeren. Na afloop van de wedstrijd, die het keurkorps van Peter Wesselink op het tandvlees binnen haalde, sprak men in Ermelo meteen, en terecht, over een legendarische bekeravond.

Initiatief FC Eindhoven
FC Eindhoven begon als het meer aanvallende team en DVS ’33 kon eigenlijk in die eerste minuten geen goede aanvalsopzet laten zien. En dus probeerde het met lange passes de enkele spitsen aan het werk te zetten. Dat ging de Ermelose formatie heel goed af, want in de 9e minuut vocht Benjamin Roemeon een duel om de bal uit met Koen Oostenbrink. Benjamin won en versloeg ook doelman Nigel Bertrams. Het was de eerste keer dat DVS ’33 in de buurt van de doelman was gekomen, maar het stond wel 1-0.

Huiskamp houdt stand
De gasten trokken even goed het spel nog verder naar zich toe en er kwamen ook twee flinke kansen. Daan Huiskamp kwam echter in beide gevallen alert zijn doel uit om schade op pogingen van Jort v.d. Sande en Charles-Andreas Brym te voorkomen. Aan de andere kant kwam FC Eindhoven na 35 minuten nog een keer goed weg toen Finn Kluiver Roemeon in de diepte aanspeelde en de snelle spits andermaal aan zijn bewakers ontsnapte. De doelpoging ging echter voorlangs.

Weer Roemeon
Direct na de pauze kreeg FC Eindhoven andermaal met Roemeon te maken. Behendig wist hij vanaf de linkerflank tot dicht bij Bertrams te komen en de doelman kon het schot wel aanraken, maar niet voldoende om de 2-0 te voorkomen. De Veluwe dreunde op haar grondvesten !

Tandvlees
Nog altijd was er tijd voldoende voor de profvoetballers om de amateurs op hun plek te zetten, maar met creatief spel werd dat niet gedaan. DVS ’33 hanteerde een vijfmans defensie en gaande de tweede helft werd dat nog wat meer. Niet geheel onlogisch gezien de tussenstand van 2-0 en het veronderstelde kwaliteitsverschil. Dat laatste echter was nauwelijks waarneembaar. DVS ’33 ving de aanvallen uitstekend op en trachtte met snelle counters nog een derde treffer toe te voegen. Dat laatste lukte niet, maar het spelletje pompen of verzuipen van FC Eindhoven leverde even zeer niets op. Aldus kroop de tijd voorbij, brachten enkele blessurebehandelingen scheidsrechter Luuk Timmer tot 6 minuten extra en tegen het einde daarvan kwam dan toch nog de 2-1 van de voet van invaller Jasper Dahlhaus. Het hielp de Eindhovenaren niet meer. Op het tandvlees sleepte DVS ’33 de zege binnen.

Het bleef nog lang onrustig op het schitterende complex van DVS ’33, dat een nu al legendarische bekeravond heeft beleefd. De prijs voor deze stunt is een plaats in de volgende ronde. En daar kijken ze na deze avond in Ermelo al reikhalzend naar uit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS