zaterdag, december 10, 2022
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Doelpuntrijk duel tussen DOVO en Kozakken Boys eindigt onbeslist

VERSLAG | Doelpuntrijk duel tussen DOVO en Kozakken Boys eindigt onbeslist

DOVO en Kozakken Boys wisten zaterdagmiddag in Veenendaal het aanwezige publiek te boeien met bij vlagen goed voetbal en wonderschone doelpunten. De thuisploeg wist een voorsprong van twee doelpunten niet vast te houden, maar maakte een sterke indruk tegen de één divisie hoger acterende vereniging uit Werkendam (3-3).

De eerste tien minuten was het vooral Kozakken Boys dat de aanval zocht, maar het was in de achterste linie slordig in de passing waardoor DOVO enkele keren gevaar kon stichten in het strafschopgebied van de tegenstander. De thuisploeg werd vervolgens wat sterker en twee voorzetten vanaf de rechterzijde van het veld van de goed spelende Lulinho Martins leverde fraaie kopkansen op voor DOVO in de negentiende en vijfentwintigste minuut. In de 32ste minuut was het wel raak. Met een fraaie pass werd Max den Boer bereikt die in het strafschopgebied stond van de tegenstander. Hij wist daarna doelman Jan Schimmel te passeren (1-0). Naar later bleek was het de laatste treffer van de eerste helft, maar zeker niet van de wedstrijd.

Voormalig profvoetballer Rochdi Achenteh wist in de 53ste minuut de bal neer te leggen bij de vrijstaande Thomas Marijnissen die de doelman van DOVO wist te passeren (1-1). Ondanks de protesten van de spelers van de thuisploeg vanwege vermeend buitenspel bleef de treffer staan. Lang kon Kozakken Boys niet genieten van deze treffer want één minuut later stond de 2-1 al weer op het scorebord. Kaj Ramsteijn probeerde de bal, die vanuit een vrije trap van Matthijs van Nispen voor het doel kwam, weg te werken maar raakte deze helemaal verkeerd waardoor hij langs zijn eigen doelman in het net verdween (2-1).

Na een uur spelen wisselden beiden trainers liefst zes spelers en even later moest ook de assistent-scheidsrechter zich laten vervangen vanwege een blessure. Kozakken Boys kreeg daarna eerst een mogelijkheid, maar het vond doelman Brussaard op zijn weg. Even later, in de 75ste minuut, was het toch weer DOVO dat het net van de tegenstander wist te vinden. Door foutief uitverdedigen van doelman Schimmel kwam de bal bij Van Nispen die vanaf ruim dertig meter de bal binnen schoot (3-1).

Twee minuten na de derde treffer van DOVO deed Kozakken Boys weer wat terug na een mooie individuele actie van Leandro Resida (3-2). De ploeg uit Werkendam zette nog maar eens aan en maakte ook nog de 3-3, Tarik Fagrach profiteerde van een inschattingsfout van de sluitpost.

Foto’s: Jeroen van den Berg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS