vrijdag, december 3, 2021
HomeClubsASWHVERSLAG | Catenaccio van ASWH buigt pas laat voor Vollgasfussbal Katwijk

VERSLAG | Catenaccio van ASWH buigt pas laat voor Vollgasfussbal Katwijk

De zon is al onder als scheidsrechter De Winter voor het einde fluit. De spelers van Katwijk vieren het feestje met de supporters, de donkere lucht boven sportpark De Krom wordt opgelicht door vuurwerk. De, voorlopig, laatste wedstrijd met publiek kent, met Katwijk, een even logische als terechte winnaar. Het wedstrijdverloop spotte echter met elke vorm van voetballogica, waardoor de “uitzwaaiwedstrijd” een meeslepend duel was, dat van begin tot eind wist te boeien. En waarin Katwijk uiteindelijk dankzij een 3-2 overwinning de sterkste was.

Een kleine twee uur eerder was het voor beide ploegen even geduld hebben. Dikke oranje rookwolken dreven over het veld, Toen die eenmaal weg waren gewaaid en scheidsrechter De Winter voor het eerst op zijn fluit had geblazen, ging bij de thuisploeg de gashandel helemaal open. ASWH, dat toch al niet van plan was om er een hele open wedstrijd van te maken, werd direct teruggedrongen. Hoewel Rogier Veenstra zijn defensie met extra manschappen had versterkt, wist Katwijk toch regelmatig de ruimtes achter die linie te vinden en tot mogelijkheden te komen. Binnen het kwartier stond de eerste treffer op het bord, hoewel daarbij aangetekend dient te worden dat deze wel uit een corner viel. Killian van Mil knikte een door Robbert Susan verlengde bal van dichtbij binnen. Katwijk had de sleutel om een ultra defensieve te verslaan te pakken. De vroege 1-0 bleef niet lang op het bord staan, een aftrap, een pass en een dribbel over de rechterflank later was het alweer gelijk. Yarick Dorst was de gevierde man aan de kant van de bezoekers.

Geen wonderploeg
Katwijk repareerde het moment van slordigheid en gebrek aan concentratie echter razendsnel. Na een fase van hoog druk zetten en een paar pittige duels kwam de bal voor de voeten van Rick van der Meer. Hij combineerde een geweldig spelinzicht in de drukke ruimte met een ragfijne steekpass naar Ahmed el Azzouti. Die faalde, oog in oog met Bryan Jansen, niet, 2-1 en er was nog geen twintig minuten gespeeld. Katwijk bleef na de tweede voorsprong van de middag nadrukkelijk zoeken naar meer. De Krombewoners, die de afgelopen weken door meerdere trainers werd bestempeld als “geen wonderploeg,” leken aan iedereen te willen laten zien hoe goed ze daadwerkelijk waren. ASWH kwam maar niet onder de druk uit en als de Ambachters dan eens de bal in bezit hadden, was dat voor een seconde of vijf maximaal. Het enige wat Katwijk niet voor elkaar kreeg was de voorsprong uitbreiden. El Azzouti was er nog het dichtst bij na een mislukt schot van Bart Sinteur. Zijn inzet eindigde tegen de paal.

Tien minuten voor rust gebeurde echter het onmogelijk geachte. Na een korte periode van langer balbezit voor ASWH werd Clarence Bijl aan de rechterkant gevonden. Ter hoogte van de punt van het strafschopgebied besloot Bijl dat een zondagsschot ook op zaterdag mag. Zijn inzet werd licht getoucheerd door Joey Ravensbergen en kreeg daardoor de juiste curve mee om Andre Krul kansloos te laten. Statistieken, kansenverhouding, balbezit, spelbeeld, werkelijk alles sprak zo in het voordeel van Katwijk dat niemand op de aardbol te vinden was die zou zeggen dat deze wedstrijd bij een 2-2 stand de rust zou halen. Hoe ongelooflijk het ook was, die stand stond in de rust toch echt op het scorebord.

Zelfde spelbeeld
Het spelbeeld veranderde na rust niet of nauwelijks. Binnen twee minuten wist de ploeg van Anthony Correia via de zijkant door te komen en scheelde het niets of El Azzouti had Katwijk wederom op voorsprong kunnen zetten. Ook Van der Meer kon vanaf de rand van het strafschopgebied het doel onder vuur nemen, maar moest hier nog zijn meerdere erkennen in doelman Jansen, die de bal nog net uit de hoek kon tikken.

Katwijk bleef maar domineren en aanvallen, de druk op de verdediging van ASWH werd groter en groter. Aan de andere kant tikte de tijd in het nadeel van de thuisploeg weg en hadden de bezoekers ook nog wel een paar trucs om Katwijk verder uit de buurt van Jansen te houden. De Ambachters hadden de rust nuttig gebruikt, de messen werden nog even extra geslepen en deze kwamen tussen de tanden van het elftal terug het veld op. ASWH toonde wat meer geldingsdrang en agressiviteit en het zag bovendien dat de klok steeds dichter in de buurt van de 90 minuten kwam. Tien minuten voor tijd voelden de bezoekers ook nog even dat ze het geluk aan de zijde hadden. Invaller Marciano Mengerink raakte de paal na een lage voorzet en in de nastoot konden el Azzouti en Susan de bal ook niet achter Jansen krijgen, waarna ASWH de bal kon wegwerken en weer even onder de druk van Katwijk uitkomen.

De daaropvolgende aanval begon bij invaller Raoul Esseboom, die met een goede pass tussen de linies door Mengerink en el Azzouti bereikte. Laatstgenoemde plaatste de bal naar links, waar aanvoerder Susan de bal mee kon geven aan Mukhtar Suleiman. Die haalde de achterlijn en wist de bal laag voor het doel langs voor te geven. Deze leek aan alles en iedereen voorbij te gaan, maar opeens dook Van der Meer net voorbij de tweede paal op om Katwijk voor de derde keer op voorsprong te zetten. De Krom ontplofte, de reservebank stroomde leeg om het feestje mee te vieren en het verzet uit Hendrik Ido Ambacht was, ondanks nog twee aanvallende wissels direct na de 3-2, gebroken. Het Catenaccio van Veenstra was lang overeind gebleven op De Krom, maar moest uiteindelijk na een aantrekkelijke en meeslepende wedstrijd toch nog buigen voor het Vollgasfussbal van Correia.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS