dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVVERSLAG: Byron Burgering “bijna”held bij TEC-GVVV(1-1)

VERSLAG: Byron Burgering “bijna”held bij TEC-GVVV(1-1)

Wie naar “de Lok” was gekomen om een doelpuntrijke wedstrijd te zien tussen het tussentijds aardig versterkte TEC en het onderaan bengelende GVVV kwam bedrogen uit. De ploeg van oud-TEC trainer Gery Vink was naar Tiel gekomen om voor de volle winst te gaan. Een winst die zij ook broodnodig hadden om wat aan hun netelige situatie te doen.

In de eerste 45 minuten kon de ploeg uit Tiel(met hun versterkingen Daan Blij, Jason Wall, Mohamed El Makrini en Yaël Eisden in de basis en de nieuwste aankoop Thomas Schalekamp op de bank) amper imponeren. GVVV(zonder de geschorste Mart de Jong en Lars ten Teije) had het beste van het spel; overheerste maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten.

De twee opvallendste spelers bij de blauwwitten waren aan de linkerkant  Joshua Patrick en de in de winterstop van het Poolse Miedz Legnica overgekomen Byron Burgering; snel, gevaarlijk, constant gevaar stichtend en doeltreffend.

Voor de thee een schot van Burgering dat knap door Mathijs Jan Swaneveld tot corner werd verwerkt terwijl aan de andere twee kansjes voor Bo van Essen en Kevin Sterling die de GVVV-defensie niet echt konden verontrusten.

In de tweede helft een wat meer op en neer gaande wedstrijd. Nadat eerst alles wat GVVV was luidkeels schreeuwde om een penalty toen Joshua Patrick in aanraking kwam met doelman Swanveld hoefde de Veenendaalse aanhang niet lang te wachten totdat er wel werd gescoord. In de 57e minuut kwam de verdiende voorsprong. Op aangeven van de ingevallen Steven Theunissen kwam Burgering via de rechterflank naar binnen om met zijn schot in de korte hoek Swaneveld kansloos te laten(0-1).

GVVV op voorsprong; een ongekende weelde die dit seizoen nog niet veel voorgekomen was. De vreugde was echter van korte duur want toen Bo van Essen in de 69e minuut een aarzeling afstrafte bij doelman Mats Grotenbreg was de stand weer gelijk(1-1) waarbij de grote vraag was: “Kon GVVV weerstand bieden tegen deze tegenvaller en een verwoed voor de overwinning strijdend TEC”. Dat kon men; had zelfs nog enkels scoringskansen maar het bleef en werd uiteindelijk een 1-1 eindstand.

Byron Burgering: We hebben hier twee verliespunten opgelopen

Byron Burgering was na afloop teleurgesteld terwijl hij dat ene zojuist behaalde punt toch zou moeten koesteren. “Nee, we hebben hier gewoon 2 punten laten liggen. We waren naar Tiel gekomen met de wil om te winnen en gezien het wedstrijdbeeld had dat ook gemoeten. We waren, over de gehele wedstrijd gezien, beter, dominanter en gaven weinig weg en laten hier dan door zo’n schlemielige tegentreffer de volle winst liggen. Dan moet het dinsdag maar gebeuren in het belangrijke duel tegen IJsselmeervogels”

Hans van de Haar: We hebben het niet kunnen omdraaien

Ook TEC-trainer Hans van de Haar was teleurgesteld. “ Het was een matige vertoning, waarbij wij er in de 1e helft nauwelijks aan te pas kwamen. Na de thee had ik de hoop dat we de wedstrijd zouden kunnen laten kantelen maar dat gebeurde niet”.
Van onderschatting bij TEC was totaal geen sprake volgens van de Haar:
“ We hebben ze daar de gehele week al voor gewaarschuwd dat GVVV niet een ploeg is om te onderschatten want GVVV na de winterstop is wel wat anders dan voor de winterstop”.
TEC heeft zich in de winterstop aardig geroerd met een 7-tal nieuwe spelers, zijn de doelstellingen daardoor bijgesteld
Van de Haar: “ Iedereen denkt nu dat wij met zoveel nieuwe spelers gelijk oprukken naar de top maar zo werkt het natuurlijk niet. De doelstelling voor dit seizoen blijft primair: zo snel mogelijk veilig spelen en dan zorgen dat we in het linker rijtje komen. Met die nieuwe spelers gaat het wel goedkomen maar het heeft zijn tijd nog. De boel heel houden en zorgen dat iedereen fit gaat worden”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD