dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | AFC geeft Vogels geen poot om op te staan

VERSLAG | AFC geeft Vogels geen poot om op te staan

AFC heeft IJsselmeervogels in Spakenburg in een kwartier tijd het zwijgen opgelegd. Binnen die termijn scoorden de Amsterdammers twee maal en de thuisclub was niet bij machte het AFC daarna serieus lastig te maken. De score stokte uiteindelijk bij 0-3.

Coach Berry Smit van de thuisclub betrok achteraf nadrukkelijk de midweekse bekerwedstrijd in zijn analyse. De wedstrijd tegen Sportlust ’46 had immers 120 minuten geduurd, een probleem overigens waar tegenstander AFC in Lisse ook mee te maken had gekregen.

Droomstart AFC
Dat die analyse er bij Smit aan te pas kwam had te maken met het belabberde spel van zijn team. IJsselmeervogels werd binnen een kwartier afgeschminkt. In de 9e minuut kwam de afvallende bal uit een hoekschop bij Tim Linthorst terecht die met een knappe omhaal Jaimy Schaap passeerde. Vijf minuten later verdubbelde Raily Ignacio de score al. Hij kwam 1 op 1 met Kai Heerings die echter uitgleed. Het verschafte de spits van AFC voldoende ruimte om doeltreffend uit te halen, 0-2. Het leek weer even later zelfs 0-3 te worden, echter de treffer van Splinter de Mooij werd door de arbitrage wegens buitenspel geannuleerd.

Zonneveld niet in slaap gesust
In het eerste half uur stond doelman Patrick Zonneveld van AFC de gang van zaken op zijn gemak aan te kijken. Pas na 35 minuten kwam IJsselmeervogels een keer voor het doel van de doelman, Philippe van Arnhem kopte over nadat Mike v.d. Laar een vrije trap op het hoofd van de terugleggende Mitch Willems had gemikt. Zonneveld liet alsnog een hele knappe redding zien toen Guus van Weerdenburg in eigen strafschopgebied ruzie met de bal kreeg maar Khalid Tadmine de daardoor verkregen bal ook niet echt lekker kon raken. Zonneveld kreeg er nog een handje achter zodat de rust met 0-2 in ging.

Geen halve maatregelen
Berry Smit nam in de pauze geen halve maatregelen. Achteraf niet alleen verklaard door de achterstand, maar ook door vermoeidheid van spelers bracht hij direct Tekfaoui, Buitenhuis en Langedijk voor Sanchez Angulo, Tadmine en van Son. Waar de Spakenburgers hoopten daarmee de overhand in het veld te bemachtigen bleek dat ijdele hoop. AFC bleef met name baas over het middenveld en dat bleef ook inhouden dat IJsselmeervogels niet eens kansen bijeen kon spelen om alsnog een spannende tussenstand op de borden te brengen. Sterker, in de 50e minuut kwam Kenny Teijsse een teenlengte te kort op een fraai indraaiende voorzet van van Weerdenburg  en tien minuten later schoot de bedrijvige Splinter de Mooij boven Schaap op de lat nadat hij in schietpositie was gebracht door Cody Klaver. Voor AFC de zaak definitief besliste kreeg alleen Rydel Poepon nog een mogelijkheid toen Tekfaoui op maat voorzette. Poepon haalde ineens uit maar miste het doel.

De nekslag
De nekslag werd vervolgens uitgedeeld door Thomas Verhaar die alle ruimte kreeg om op de zestien meterlijn een strakke voorzet van van Weerdenburg aan te nemen en in de verre hoek te schieten, 0-3. Zelfs na deze treffer bleef de kans groter op een doelpunt van AFC dan van de Vogels. Robbert Schilder testte de geschrokken Jaimy Schaap nog met een keihard afstandsschot en Segun Owobowale treuzelde te lang toen hij eigenlijk vrije doorgang op Schaap had. Het geeft vooral aan hoe eenzijdig deze uitvoering van IJsselmeervogels – AFC was. De Vogels hadden geen poot om op te staan.

Maandag lees je de commentaren van de trainers Berry Smit en Ulrich Landvreugd op Voetbal247.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD