Volg ons
Ted Verdonkschot Koninklijke HFC

Tweede Divisie

Verdonkschot: “Beloftenteams goed voor Nederlandse voetbal”

Verdonkschot: “Beloftenteams goed voor Nederlandse voetbal”

Ted Verdonkschot stak de hand in eigen boezem nadat ‘zijn’ Koninklijke HFC van het veld werd geblazen door een veel sterker Jong AZ: “Misschien hebben we het als staf niet goed neergezet.”

We waren machteloos

“We waren overal een stap te laat, machteloos. Vooraf hadden we nog wel gewaarschuwd voor het gevaar van de lopende mensen. Daarnaast stonden we vaak niet goed als we onnodig de bal verspeelden. Dan zie je dat Jong AZ razendsnel is in de omschakeling. Het is de beste ploeg die ik dit seizoen gezien heb”, vertelt de coach tegen TweedeDivisie.org.

Competitievervalsing is te makkelijk

Verdonkschot wilde niet mopperen over het aandeel van Robert Mühren en Muamer Tankovic bij de Alkmaarders. Het duo tekende samen voor vier goals: “Ik hoor wel eens geluiden over competitievervalsing, maar dat vind ik te makkelijk. Natuurlijk heeft Jong AZ meer kwaliteit, maar ook zonder die twee hebben ze hun wedstrijden grotendeels gewonnen. Wij moeten naar onszelf kijken en gewoon beter staan.”

Waarom kunstgras?

“Bovendien denk ik dat de instroming van beloftenteams voor het Nederlandse voetbal goed is. Het enige wat ik niet snap bij Jong AZ is dat het hoofdveld van dit trainingscomplex in Wijdewormer van kunstgras is, terwijl AZ zelf in haar stadion natuurgras heeft. Maar daarbuiten is aan alles te merken dat AZ bij de top-4 van Nederland wil horen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie