Volg ons

Eerste Divisie

Van Staa: ‘We willen wat bereiken in laatste periode’

Van Staa: ‘We willen wat bereiken in laatste periode’

Go Ahead Eagles leed ook met de versterkte defensie een afgetekende nederlaag tegen Almere City. Trainer Jan van Staa heeft alle pijlen gericht op de laatste periode.

Kost tijd
,,We hebben met z’n allen wat afgesproken, dan probeer je wat rust te creëren, met name achterin omdat we de laatste periode veel te veel kansen hebben weggegeven”, lichtte hij het besluit om met vijf verdedigers te gaan spelen toe in gesprek met RTV Oost. ,,We weten wat we willen, dat kost tijd, maar tijd hebben we niet zoveel want we hebben nog een aantal wedstrijden om dat te verbeteren.”

Communicatie
,,Met het blok dat we nu hebben neergezet moet het aantal kansen dat we weggeven eigenlijk minimaal zijn”, meent Van Staa. Toch kreeg Almere City behoorlijk wat kansen. Volgens de Eagles-coach vereist het nieuwe spelsysteem nog wat afstemming: ,,Het zit hem voornamelijk in communicatie. Het vraagt om coaching, snel beslissingen nemen en het gaat om samenspel.”

Seizoen redden
Uiteindelijk doel is nog wat glans te geven aan het seizoen door een goede prestatie in de slot van het seizoen: ,,We willen wat bereiken in de laatste periode met z’n allen. Dat zullen alle ploegen zeggen want je hebt dan in zo’n laatste periode nog een kans om het seizoen te redden, zeker als Go Ahead zijnde. Iedereen is zich er wel van bewust dat we ons snel moeten verbeteren. Dat is het allerbelangrijkste en de les van vanavond.” Bekijk het gehele interview hierboven.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie