Volg ons

Aan het woord

Van Oijen redt Rijnsburgse Boys: ‘Je hoopt dat de bal goed voor je voeten valt’

Van Oijen redt Rijnsburgse Boys: ‘Je hoopt dat de bal goed voor je voeten valt’

Donny van Oijen stond zaterdagmiddag met een grote glimlach de pers te woord na de puntendeling tegen Excelsior Maassluis (1-1). De aanvaller wist ver in blessuretijd alsnog één punt zeker te stellen voor zijn ploeg die momenteel bezig is aan een mooie reeks in de Tweede Divisie. 

Belangrijk punt
,,Een voor het gevoel heel belangrijk punt denk ik. We zijn hopelijk bezig met een goede reeks nu, twee gewonnen en nu één gelijk. In de eerste helft was het een slechte wedstrijd, maar gelukkig nog die 1-1″, aldus Van Oijen tegenover de camera van Omroep West.

Voor je voeten
Waar weinig mensen nog iets gaven voor de kans op een goed resultaat van Rijnsburgse Boys tegen Excelsior Maassluis was het Van Oijen die de uitspelende ploeg toch nog een reden gaf tot juichen. ,,Over de inzet in de tweede helft heb ik niets te klagen. Het is een voordeel dat ze nog rood pakken. Je hoopt dat de bal goed voor je voeten valt en dat je hem in mag schieten, de bal werd nog een beetje aangeraakt en hij ging er lekker in.”

Invaller
Van Oijen was wederom zeer belangrijk als invaller voor Rijnsburgse Boys. Hij hoopt echter binnen afzienbare tijd weer te kunnen starten in de basis.  ,,Ik ben geen speler die graag op de bank zit, maar we moeten wel realistisch zijn en kijken waar ik vandaan kom, conditioneel. Ik heb vorige week aangegeven dat ik op tachtig procent zit en dat is nu niet opeens honderd procent. Dat doe je door minuten te maken, vorige week had ik gelukkig 45 minuten en nu niets minder. Het is lekker dat je op de momenten dat je als je minuten krijgt belangrijk bent.”

Advertentie
Advertentie

Meer over Aan het woord