maandag, november 29, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieVan Hunenstijn (HHC) na het mirakel van Spakenburg: 'Dit is once in...

Van Hunenstijn (HHC) na het mirakel van Spakenburg: ‘Dit is once in a lifetime’

HHC Hardenberg en SV Spakenburg kwamen afgelopen zaterdag tot een 3-3 gelijkspel op sportpark de Boshoek. Op zich gen rare uitslag. Dat wordt het pas als je weet dat het in de 86e minuut nog 3-0 voor de thuisclub stond. Hoe kon het nog 3-3 worden? Voetbal247.nl vroeg het de oefenmeester van oranje/zwart.

Als je naar zo’n uitslag kijkt en je kent het scoreverloop niet dan denk je dat het een enerverende middag moet zijn geweest op de Boshoek, maar toch niet zoals het in werkelijkheid blijkt te zijn gegaan. Hoe ging het tot die laatste minuten?
,,Het was niet zo’n geweldige wedstrijd. Ik denk van geen van beide kanten. Maar wij maakten wel voor rust al de 1-0 doordat Drost goed doorliep op een bal van Rob v.d. Ley. Spakenburg kreeg zeker ook wel mogelijkheden, maar ook niet heel veel, en Borgman hield er enkele ballen netjes uit. In de tweede helft hadden wij een meevaller doordat zij zelf de 2-0 maakten en toen Fatima de 3-0 er in kopte dacht iedereen dat het wel over was.

Toen was er nog ruim tien minuten te spelen. Dan is die gedachte niet heel vreemd.
,,Nee dat is ook zo, maar een minuut of vijf later kregen we een strafschop tegen. Gersom Klok wilde een bal wegschieten maar van Zundert kwam er tussen. Die kreeg dus de schop van Klok en v.d. Linden schoot de strafschop binnen.

Nog niks aan de hand zou ik denken?
,,Ik denk dat wat v.d. Linden toen deed cruciaal was. Hij rende naar de goal en met de bal vervolgens keihard naar de middenstip. Hij gaf in feite aan aan zijn medespelers dat er nog gewoon een resultaat in zat. Meyers kon vanaf de kant niks meer doen want dat had hij net daarvoor al gedaan. Hij had net drie verse krachten ingebracht. Spakenburg ging voor alles of niets”.

De koppies hingen dus nog niet bij Spakenburg?
,,Nee, Van der Linden bracht het geloof terug bij Spakenburg. Ze gingen er nog even echt voor. En daar had ik ook afspraken over met mijn team. Maar daar werd niet meer aan gedacht. Wij als technische staf probeerden dat wel vanaf de kant te repareren, maar bij Spakenburg waren ze ineens weer bevlogen. En natuurlijk werd het allemaal niet beter toen Koos Werkman de 3-2 er in kopte.”

Toen werd het vrouwen en kinderen eerst van jullie kant?
,,Je probeert die 3-2 dan nog over de streep te trekken. Maar daarmee zat het uiteindelijk ook niet mee. Kevin Gortz kreeg een voorzet van Olijve ongelukkig op zijn hand en die viel in ons eigen doel.”

En dan sta je stomverbaasd naar het scorebord te kijken neem ik aan?
,,Nou, we moesten eerst nog de bijna 3-4 verwerken. Rob van der Leij haalde nog een kopbal van Werkman van de lijn, anders was het nog helemaal een verloren zaak geworden”.

Waar begin je dan als je na afloop in de kleedkamer zit met zijn allen?
,,Er is natuurlijk ongeloof en emotie. Je vraagt je af of het besef te laat arriveerde dat zij na die 3-1 nog eens vol voor de aanval zouden kiezen. Hoe was de concentratie in die laatste minuten ? Hoe kwam he dat de afspraken niet meer werden nagekomen ? Je hebt met zijn allen veel vragen. Het was in die zin een goede zaak dat we met het gehele team zijn gaan eten na afloop, want we moeten weer gewoon met elkaar verder straks.

Had je zoiets al eens eerder meegemaakt?
,,Een spectaculair scoreverloop wel eens, maar een 3-0 voorsprong zo kort voor tijd nog weggeven. Ik denk dat dat once in a lifetime is.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS