vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVan Eijk verkoos Capelle boven Excelsior Maassluis en Jupiler League-clubs

Van Eijk verkoos Capelle boven Excelsior Maassluis en Jupiler League-clubs

Met Bram van Eijk lijkt Capelle een talentvolle steunpilaar voor haar defensie te hebben binnengehengeld. De 20-jarige mandekker komt over van Jong FC Utrecht en verkoos Capelle boven beduidend hoger spelende andere geïnteresseerde clubs.

School

Van Eijk doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord, maar hoopte bij FC Utrecht meer kans op een doorbraak te hebben. Dat liep anders. ,,Toen mijn contract niet verlengd werd, ging ik alles op een rijtje zetten. Ik kreeg aanbiedingen van clubs uit het rechterrijtje van de Jupiler League, maar het gevoel dat ik mijn school weer moest oppakken werd steeds groter. Uiteindelijk heb ik met Capelle gesproken en zij boden ongeveer hetzelfde als de eerstedivisieclubs. Voor mij was dat het ideaalplaatje. Nu ga ik drie avonden per week trainen in plaats van iedere dag, ik verdien een lekker zakcentje en ik kan beginnen aan mijn juridische mbo-opleiding aan het Albeda College”, vertelt hij in het AD.

Niet aantrekkelijk
Ook het feit dat de verdediger bij Capelle veel zicht op speeltijd heeft was voor hem een belangrijke factor. ,,Zij (Capelle, V247) waren erg duidelijk over het feit dat ze op mijn positie nog iemand zochten en dat ze mij graag wilden hebben. Dat gaf mij vertrouwen op veel speeltijd, want daar ben ik nu wel aan toe. Excelsior Maassluis, dat toch op een niveau hoger uitkomt, belde mij bijvoorbeeld ook, maar die aanbieding vond ik niet echt aantrekkelijk genoeg.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD