Volg ons

Aan het woord

Van der Heide luidt noodklok: ‘Amateurvoetbal gaat naar de kloten’

Van der Heide luidt noodklok: ‘Amateurvoetbal gaat naar de kloten’

In de verhitte discussie over de instroming van beloftenteams komt IJsselmeervogels-trainer Sandor van der Heide met een nieuwe variant: maak van de Tweede Divisie een beloftencompetitie en richt de Derde Divisie in zoals de Topklasse.

Algeheel amateurkampioenschap
De Friese coach, die zowel in het betaald als amateurvoetbal jarenlang voetbalde, lanceert zijn idee in gesprek met het Vogelnieuws, het clubblad van IJsselmeervogels: ,,Als de KNVB toch dingen wil veranderen… Ze hebben immers toch een monopoliepositie. Dan moeten ze lekker van de Tweede Divisie een beloftencompetitie maken. Dan kunnen de beloften lekker promoveren naar de Jupiler League als ze kampioen zijn geworden. Van de Derde Divisie maak je dan weer de oude Topklasse zaterdag en zondag, met als slotstuk een kampioenschap tussen de zaterdagkampioen en zondagkampioen. Want laten we nou wel zijn: hoe mooi was het geweest als IJsselmeervogels tegen de kampioen van de zondagafdeling, van De Dijk hadden kunnen winnen om het algeheel amateurkampioenschap van Nederland. Of verliezen natuurlijk.”

Geintjes
Van der Heide maakt zich zorgen om de beslissingen die vanuit Zeist genomen worden: ,,De KNVB moet gewoon lekker ophouden met die geintjes. Het amateurvoetbal gaat op deze manier helemaal naar de kloten.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord