maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVan der Heide: "Dat betekent niet dat wij kampioen moeten worden"

Van der Heide: “Dat betekent niet dat wij kampioen moeten worden”

Sandor van der Heide vindt het terecht dat zijn IJsselmeervogels op zaterdag niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel tegen Harkemase Boys. Het spel van beide ploegen was niet om over naar huis te schrijven en dat viel de oefenmeester ook op.

Terechte puntendeling

Van der Heide legde zich dan ook al gauw neer bij de puntendeling. “Vond ik terecht”, vertelde hij aan RTV Utrecht. “Het was echt een vechtwedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld, wat drassig was. Er was moeilijk op te voetballen en dan moet je veel de lange bal spelen. Ik vond dat wij wel hoog en goed druk zette, ook met de laatste linie die goed mee kantelt, maar dan moet je aansluiten en hopen dat hij goed voelt. Ik besef heus wel dat hij ook verkeerd kan vallen, maar ballen die wel goed vallen, dat gevolg moest beter. Dan ga je echt wat creëren, ik vond dat we dat nu te weinig hadden.”

Kampioen worden

IJsselmeervogels loopt nu vier punten achter op nummer één Scheveningen. “Dat was te verwachten als je gelijk speelt en de andere ploegen spelen tegen elkaar.” Zorgen maakt de oefenmeester zich niet. “Bij mij is sowieso geen paniek. Volgens mij wordt er door heel veel mensen geroepen dat wij kampioen moeten worden. Daar is de media ook debet aan. Maar goed, wij willen zo lang mogelijk meedoen om zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie te gaan. Dat betekent niet dat wij kampioen moeten worden. Als we het worden, zijn we heel blij. Maar zo zitten wij er niet in. Dat wordt door derde geroepen en dat wordt dan overgenomen”, aldus Van der Heide.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD