Home Clubs Katwijk Van den Berg openhartig over kampioensjaar Katwijk: 'Seizoen had geen minuut langer...

Van den Berg openhartig over kampioensjaar Katwijk: ‘Seizoen had geen minuut langer moeten duren’

,,Ik moest het toch een keertje doen,” zei Jack van den Berg over de tussentijdse overstap van ASWH naar Katwijk in 2018 tijdens een interview met RTV Katwijk Sport. Het radioprogramma blikte uitgebreid terug op de wedstrijd Kozakken BoysKatwijk en had een openhartig interview met de Rotterdamse trainer over die periode, waarin Van den Berg aangaf zich nooit volledig onderdeel van de groep te hebben gevoeld. ,,Schreuder hing de hele tijd tussen de groep.”

- Advertentie -

Een bescheiden ,,dank je wel,” was het antwoord van Jack van den Berg op het compliment dat hij kreeg over zijn lef om de heetste trainersvacature van dat moment in te vullen. ,,Bij de club Katwijk heb ik me direct welkom gevoeld. Ik kon er natuurlijk ook niets aan doen dat de vorige trainer wegging.” De samenwerking met de spelersgroep verliep een stuk stroever. ,,Veel jongens hingen echt aan Schreuder, volkomen begrijpelijk ook hoor. Ik neem het ook niemand kwalijk.” Feit was wel dat Van den Berg op een andere wijze te werk moest gaan dan hij gewend was. ,,De spelers gaven aan dat ze wilden blijven spelen, zoals ze dat onder Schreuder deden. En ik zou ook gek zijn geweest als ik dat niet gedaan zou hebben.”

Nadat het debuut van Jack van den Berg (verlies in de uitwedstrijd bij GVVV) in het water viel, constateerde dat het continu vol druk zetten op de bal de ploeg veel krachten kostte. ,,Ik heb geprobeerd om de ploeg ook in fases te laten kiezen om af en toe juist het balbezit te koesteren om zo zelf even op adem te komen.” Door een combinatie van een loodzwaar slot van het seizoen, de druk die een titelstrijd met zich meebrengt en het overlijden van teammanager Sander Molenaar bleek de batterij maar net genoeg energie te hebben om dat laatste puntje uit Werkendam mee te nemen. ,,Het seizoen had echt geen minuut langer moeten duren,” stelt Van den Berg.

Waar Van den Berg in het voetbal geen klik wist te vinden met de spelersgroep, heeft hij dat wel gevoeld in de emoties rondom de ziekte en het overlijden van Molenaar. ,,Met betrekking tot Sander waren we allemaal wel 1, zoals de hele club dat wel was toen.” Van den Berg, die Molenaar vooral kende van de tijd dat de teammanager als voetballer actief was in de regio Rijnmond, beschreef het uitduel tegen IJsselmeervogels (waarin de spelers en staf na een benauwde 0-1 overwinning in een videogesprek van Molenaar te horen kregen dat hij nog enkele dagen te leven had) en het uitreiken van de schaal door de vader van Molenaar als onvergetelijke momenten.

Terugkijkend op het beslissende duel op De Zwaaier vond Van den Berg wel dat Kozakken Boys die wedstrijd meer had verdiend. ,,Maar ze hadden buiten het karakter van de spelersgroep van Katwijk gerekend en als die ploeg één ding absoluut had, was het wel karakter!”

Het volledige interview met Jack van den Berg is te beluisteren bij Uitzending Gemist op de website van RTV Katwijk (rtvkatwijk.nl).

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES