vrijdag, augustus 19, 2022
HomeUitgelichtUitgelekte versoepelingen: 'Teamsporten wordt weer toegestaan'

Uitgelekte versoepelingen: ‘Teamsporten wordt weer toegestaan’

Het demissionaire kabinet gaat vanavond zeer waarschijnlijk bekendmaken dat sporten in teamverband weer mag vanaf volgende week dinsdag. Niet duidelijk is of er ook in wedstrijdverband gespeeld mag worden.

Dat meldt onder meer het AD op basis van Haagse bronnen. ,,Behalve meer sportmogelijkheden (onder meer sportscholen gaan open, ook teamsport buiten kan weer) betekent het ook dat alle contactberoepen aan de slag mogen”, schrijft de krant.

Er wordt wel een voorbehoud aangekondigd dat mochten de besmettings- en ziekenhuiscijfers niet blijven dalen, de versoepelingen alsnog kunnen worden afgeblazen.

Voor het topamateurvoetbal komen de aangekondigde versoepelingen eigenlijk te laat. Zowel de Regio Cup als regionale toernooien zijn al afgeblazen. Sommige clubs hebben nog wel plannen om oefenduels te spelen. Positief is wel dat de voorbereiding op komend seizoen in ieder geval wel mogelijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS