Volg ons

FC Lienden

[Uitgebreid verslag] Lienden en VVSB vermaken het publiek en delen de punten in extremis

[Uitgebreid verslag] Lienden en VVSB vermaken het publiek en delen de punten in extremis

VVSB en FC Lienden hebben in een zeer doelpuntenrijke wedstrijd vooral gedaan aan klantenbinding. De fans van thuisploeg zullen echter het wel ongelukkig zijn over het resultaat. In de allerlaatste seconde kopte Lienden-aanvoerder Leon Broekhof de (verdiende) gelijkmaker tegen de touwen. Dit doelpunt betekende het achtste doelpunt in een wedstrijd waar de doelpunten net zo hard uit de lucht vielen als de regen. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 4-4 stand. 

Bollenstreek
Na vorige week in de laatste minuut verloren te hebben van titelkandidaat Katwijk, stond er zaterdagavond wéér een affiche tegen een club uit de Bollenstreek op het programma. Op sportpark de Boekhorst wachtte het VVSB van trainer Jack Honsbeek, wat óók vorige week van een titelkandidaat verloor; In Werkendam ging Bavo met 3-2 onderuit tegen de Kozakken Boys. VVSB had nog een appeltje te schillen met de ploeg van Hans Kraay Jr, aangezien het in de laatste twee ontmoetingen keihard onderuit ging tegen de Liendenaren. Eerder dit seizoen werd het 4-0 op De Abdijhof en vorig seizoen werd het zelfs 0-5 op De Boekhorst, onder andere door een hattrick van Danny van den Meiracker. De spits die volgend jaar bij IJsselmeervogels te bewonderen zal zijn is ook dit seizoen weer goed op schot voor Lienden; in negentien wedstrijden vond de spits al zestien keer het net. De verdediging van de paars-gelen was dus gewaarschuwd. Echter is er in Noordwijkerhout veel veranderd na de trainerswissel en daarom kon er van te voren worden gerekend op een leuke wedstrijd tussen de nummer 6 en 10 van de Tweede divisie.
Voorsprong FC Lienden
FC Lienden kreeg al snel een penalty. Na vier minuten maakte Tomas Arroyo een overtreding in de eigen zestien en werd daardoor door scheidsrechter Van den Elzen beloond met een gele kaart en een strafschop. De strafschop werd makkelijk benut door Van den Meiracker en zodoende had de ploeg van Kraaij Jr. de vroege voorsprong die werd gewenst. Erg lang duurde deze luxepositie echter niet. Tien minuten later begon Mo el Osrouti aan zijn kenmerkend actie en gaf de bal strak voor het goal waar spits Tommy Bekooij al gretig stond te wachten om de bal er in te tikken; 1-1. Bavo leek vanaf dat moment het initiatief weer te pakken, maar opnieuw was het FC Lienden in persoon van Van den Meiracker die de ploeg uit Noordwijkerhout pijn deed. De spits werd met een keurige voorzet van Mo Bendadi bereikt en met een tegendraadse kopbal was Ruben Valk opnieuw geklopt. VVSB werd dus gedwongen om wat aanvallender te spelen en dat maakte de wedstrijd alleen maar aantrekkelijk voor de ruim 600 toeschouwers die de regen hadden getrotseerd. Het was de ploeg van Jack Honsbeek echter niet gegund om nog voor de rust gelijk te maken, want El Osrouti, Bekooij en Vladimir Jozic zagen hun pogingen stranden. Zodoende werd er met 1-2 afgefloten voor het eind van de eerste helft en had FC Lienden de voorsprong in handen.Doelpunten
VVSB moest in de tweede helft gaan jagen op goals en vond deze al snel. In de 53e minuut ontsnapte Guido Pauw aan de verdediging van Lienden en schoot tussen de benen van Jan Schimmel de gelijkmaker binnen. VVSB was los en rook bloed bij het aangeslagen Lienden. Twee minuten later had het al wat het wilde hebben: de voorsprong. Aanvoerder Vladimir Jozic zag zijn vrije trap door de muur van Lienden van richting veranderd worden en bij de tweede paal langs Schimmel verdwijnen. Een knotsgek begin van een knotsgekke tweede helft, want twee minuten later was het alweer 3-3! Danny van den Meiracker benutte een rebound en completeerde daarmee zijn hattrick.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Maatregelen

Vanaf dat moment was het voor beide ploegen de vraag wat er gedaan moest worden. Doordrukken of het punt koesteren? Deze vraag werd beantwoord door Mo El Osrouti. De behendige dribbelaar begon weer aan een van zijn kenmerkende dribbels en zocht zijn directe concurrent weer op. De aanvaller kreeg de bal, net zoals bij de 1-1, wéér voor en was het opnieuw Tommy Bekooij die kon intikken.  De boze Hans Kraay Jr. nam gelijk maatregelen en wisselde drie keer in korte tijd om zo zijn ploeg te voorzien van nieuwe elan en toch nog het punt uit het vuur te slepen. Dit leek tot niks te lijden toen Jordy Zwart een vrije trap binnenkopte, maar de verdediger stond buitenspel en zodoende ging het feest niet door.
Gelijkmaker
VVSB hield redelijk gemakkelijk stand tegen het offensief van Lienden en leek via counters zelf nog een poging te willen doen om de voorsprong uit te bereiden. Dit ging goed tot aan de 94e minuut. FC Lienden kreeg een corner en uit die corner was het aanvoerder Broekhof die bij eerste paal de (verdiende) gelijkmaker tegen de touwen kopte.  Zo leek VVSB weg te gaan met de overwinning, maar lukte het Lienden toch om de verdiende gelijkmaker te scoren. De grote winnaar was vandaag echter de neutrale toeschouwer. Zo herhaalt de geschiedenis zich en is een ontmoeting tussen deze ploegen weer een doelpuntenfestijn, alleen nu zonder winnaar.
Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over FC Lienden