Volg ons
Tim Eekman Barendrecht

BVV Barendrecht

[Uitgebreid verslag] Barendrecht straft uitermate zwakke eerste helft Excelsior Maassluis genadeloos af

[Uitgebreid verslag] Barendrecht straft uitermate zwakke eerste helft Excelsior Maassluis genadeloos af

De zege in de Rijnmond-derby is opnieuw voor BVV Barendrecht. De Barendrechters wonnen zaterdagmiddag met 0-2 van Excelsior Maassluis. De Barendrechters slachtte een bijzonder zwakke eerste helft van de thuisploeg genadeloos af en bezorgde de Maassluizenaren voor het eerste in langs tijd weer een thuisnederlaag. Door goals van Eekman en Esajas werd het op Sportpark Dijkpolder 0-2. 

Na twee afgelastingen op rij was het zaterdagmiddag eindelijk weer tijd voor Barendrecht om “de wei” in te gaan. Waar Koning Winter de ontmoetingen tegen VVSB en Jong Sparta nog onmogelijk maakte, was het zaterdag middag prima toeven op Sportpark Dijkpolder, waar Excelsior Maassluis de gastheer was. De Maasluizenaren kenden een zeer matig begin van 2018, maar na twee recente overwinningen op TEC en Achilles kan de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk weer naar boven kijken. Beide ploegen liggen qua kilometers dicht bij elkaar en zo mocht er vandaag gesproken worden van echte Rijnmond-derby. Eerder dit seizoen waren de drie punten nog voor de Barendrechters (2-1). Toen werd de nederlaag van de tricolores vooral geweten aan de slechte eerste helft en dus wist Rijsdijk dat zijn ploeg vandaag uit een ander vaatje moest tappen, mocht het aanspraak willen maken op een derde (thuis)driepunter op rij.

Ziekenboeg
Voorafgaand aan de wedstrijd was vooral de gezondheid een groot probleem voor Barendrecht. De griep had toegeslagen en dat zorgde ervoor dat de bank van de rood-witten veel lege plekken had. Niet alleen spelers Christiaan Dabaghian en Jeffrey Aarts waren uitgeschakeld, maar ook assistent-trainer Frans Brienen en verzorger Cees Krijgh moesten de wedstrijd laten schieten. Daarbij was Max van Dijk nog geschorst en was ook linksachter Yorick van Deelen geblesseerd. Zodoende moest trainer Poldervaart voornamelijk achterin improviseren. Het centrale due werd gevormd door Richard Stolte & Danny Mostert, terwijl Wilson Lima de linksback-positie ging invullen. Ook bij de thuisploeg was een geval van ziekte : aanvoerder Niels Redert moest afzeggen en daarom werd vandaag centraal op het middenveld ingenomen door Walter Bennett.

Eekman
Na drie minuten had Excelsior al een reuzenkans om de wedstrijd goed te beginnen. Jeremy Moreno werd mooi weggestuurd door Daan Blij en stond een op een met doelman Marc van Splunter, maar het lobje van de rechtsbuiten miste overtuiging en kon worden gevangen door de keeper. Dezelfde Moreno gaf 10 minuten later Vincent van den Berg een grote kopkans, maar de aanvaller aaide de bal en dat zorgde ervoor dat de bal het goal niet eens bereikte. Barendrecht liet Maassluis vooral aan de bal en probeerde waar het mogelijk was toe te slaan. Dit lukte in minuut 20 toen centrale verdediger Sefa Kurt vreselijk in de fout ging en de bal zo in de voeten a schoof bij Rami Salem. Keving Ringeling moest vervolgens de behendige aanvaller stoppen, maar dit resulteerde in een penalty voor Barendrecht en een gele kaart voor de verdediger. Penalty’s en Barendrecht zijn een gouden combinatie aangezien zij genomen worden door rechtsback Tim Eekman. Ook deze keer werd er niet gehaald en zo stond Barendrecht op voorsprong, zonder eigenlijk iets gecreëerd te hebben. Een beetje hetzelfde scenario als de heenwedstrijd in november.

Tweede treffer
Je zou denken dat de Tricolores na deze achterstand dringend op jacht gingen naar de gelijkmaker. Dit was echter verre van het geval en eigenlijk kwam Barendrecht steeds beter in de wedstrijd. Dit mag de ploeg van Rijsdijk zich zeker zelf aanrekenen, want van enige vorm van “de mouwen opstropen” was er niet. Het tempo was laag, creativiteit ontbrak en ook de wil leek te ontbreken. Het was pas vijf minuten voor rust dat het weer gevaarlijk werd door een afstandsschot van Vincent van den Berg wat door keeper Van Splunter onder de lat vandaan werd getikt. De Maassluizenaren hoopten met deze instelling de rust te behalen met deze minimale achterstand, maar kreeg in de blessuretijd loon voor haar uitermate zwakke optreden. Het was wéér Rami Salem die aan de basis stond van de tweede goal van Barendrecht. De dribbelaar stuitte na een sprintduel nog op de defensie en zo leek het gevaar weg, maar middenvelder Daniël Esajas was goed meegelopen en kroop uit de rug van de niet oplettende Kevin Ringeling en kon zodoende de 0-2 tegen de touwen schieten. Zo strafte de Barendrechters de fouten van Excelsior genadeloos af en kon eigenlijk niemand daar over zeggen dat het niet terrecht was.

Wissels
Rijsdijk besloot om in te grijpen en wisselde twee keer in de rust. Kevin Vink verving de onzichtbare Dean van Ooijen en Elson Rosario de Almeida verging Demi Gosepa, die indirect verantwoordelijk was voor de 0-2. De wissel zorgde in ieder geval voor een nieuw elan in de ploeg en dit zorgde ook gelijk voor gevaar. Weer was het een kopkans voor Van Den Berg, die nu wel goed inkopte, maar ook nu had Van Splunter een goed antwoord. Ook invaller Vink had een grote kopkans, maar deze bal was een prooi voor de Barendrecht-keeper. Zo leek Maassluis zich herpakt te hebben en weer op jacht te zijn naar goals. Het mocht keeper Van Leeuwen bedanken dat het niet gelijk weer een dreun te verwerken kreeg; de doelman redde op een schot van dichtbij van de maker van de 0-2, Daniël Esajas. De druk werd in iedergeval weer wat opgevoerd door de Tricolores en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede.

Counter
Het spel werd een stuk optimistischer maar dat zorgde ook voor meer ruimte voor de counter. Barendrecht had via zo’n counter op 0-3 moeten komen, maar spits Bas Mourits verprutste dé kans om de genadeslag uit te delen. De Barendrechters mochten van geluk spreken dat Scheidsrechter Serik niet al eerder aanvoerder Jongman met zijn tweede gele kaart had bestraft en zodoende bleef het verzet elf man sterk. Ook de afstandsschoten van Daan Blij kwamen vandaag niet door de Barendrechtse vesting, bewaakt door Marc van Splunter.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Vierde plaats
Het offensief wat werd ingezet door de thuisploeg had dus niet het gewenste resultaat. Het speelde vijf klassen beter dan in de eerste helft, maar liep weer in dezelfde val die Barendrecht ook al in de wedstrijd op De Bongerd had gebruikt. De ploeg van Poldervaart bleef goed geconcentreerd en sloeg toe wanneer het kon. Tel daarbij de reddingen van keeper Van Splunter op en je hebt de ingrediënten van de  zege van zaterdagmiddag. Excelsior mag zichzelf andermaal aanrekenen dat het beroerd aan de wedstrijd startte. Al met al een verdiende 0-2 overwinning voor de uitploeg die stevig op plaats vier blijft staan.
Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over BVV Barendrecht