maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagTwisker: "Nadenken over opvolging Kaars"

Twisker: “Nadenken over opvolging Kaars”

De Dijk-trainer Jochem Twisker is realistisch wat betreft de toekomst van doelpuntenmachine Dennis Kaars binnen zijn elftal: “Gezien het feit dat Sparta hem afgelopen week opnieuw heeft laten meetrainen en er bovendien meer clubs belangstelling hebben, dan denk ik dat we er wel vanuit mogen gaan dat hij in de winterstop vertrekt.”

Ook zonder Kaars kampioen

Dat stelt de koploper in de Derde Divisie Zondag wel voor een uitdaging, zo vertelt de oefenmeester aan TweedeDivisie.org “Ik denk dat we ook zonder Dennis Kaars kampioen moeten kunnen worden, al zullen we wel moeten nadenken over de opvolging. Het is voorbarig om te stellen dat we wellicht in de winterstop al kampioen zouden zijn, want er zijn legio voorbeelden van clubs waarbij het ondanks een grote marge nog misging. Maar feit is wel dat we sinds de belangstelling er voor Dennis is, wel al nadenken over zijn mogelijke opvolging.”

Twee scenario’s liggen klaar

Voor Twisker zijn er dan ook twee opvolgingsscenario’s denkbaar om het gemis van Kaars op te vangen: “Ik heb wel wat ideeën hoe we het binnen onze huidige selectie zouden kunnen invullen. Misschien zal dat een lichte aanpassing qua speelstijl vereisen, maar we zullen niet compleet anders gaan spelen.” Een andere optie is het halen van een externe vervanger: “Daarvoor is het vereist dat het om een contractspeler gaat op ‘divisieniveau’, eventueel een transfervrije speler. Maar het belangrijkste is dat het echt iemand van de buitencategorie is, die ons met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid beter maakt en vrijwel eenzelfde type spits is als Dennis Kaars.”

Nog niet over toekomst gesproken

Al langere tijd wordt de naam van Spakenburg-spits Kees Tol in verband gebracht met De Dijk: “Kees Tol is weliswaar eenzelfde type spits als Kaars, maar ligt simpelweg nog anderhalf jaar vast bij Spakenburg”, reageert Twisker. “Of hij op ons lijstje staat? Ik wil niet concreet ingaan op namen.” De Bussummer zelf tekende afgelopen zomer een éénjarig contract bij de ambitieuze formatie uit Amsterdam-Noord: “We hebben nog niet gesproken over verlenging”, bekent Twisker. “Ik heb het erg naar mijn zin bij De Dijk, maar tegelijk heeft een trainer die bovenaan staat nooit veel haast om te verlengen”, merkt hij glimlachend op. “Maar ik verwacht dat de club binnenkort wel in gesprek zal gaan over de toekomst.”

Op amateurniveau heb ik het goed

Twisker sluit verlenging zeker niet uit: “Ik wil graag op Tweede Divisie-niveau werken. Als we promoveren, kan dat bij De Dijk. Stiekem zou ik ook nog wel eens in het betaald voetbal willen werken, maar dat is zeker geen blinde ambitie. Op ‘amateurniveau’ heb ik het ook goed. De realiteit is immers dat veel BVO’s kiezen voor een oud-speler en dat ik niet zomaar mijn baan kan opzeggen om de cursus Coach Betaald Voetbal te gaan doen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD