dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | TEC verliest bij AFC en verzuimt de koppositie te...

Tweede Divisie | TEC verliest bij AFC en verzuimt de koppositie te grijpen

AFC heeft zich met een 2-1 zege op TEC herpakt voor de matige start van het seizoen. Door de nederlaag laat TEC na de koppositie over te nemen van Katwijk.

Het treffen op Goed Genoeg was voor TEC als een examen. De Tielse club doet het uitstekend dit seizoen en durft haar ambities uit te spreken, maar is de ploeg van Hans van de Haar al zo volwassen dat het ook topploegen als AFC de baas is? Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want na 11 minuten nam AFC de leiding door een rake kopbal van Splinter de Mooij: 1-0. Niet veel later was het aan doelman Mathijs Swaneveld te danken dat de Amsterdamse voorsprong niet werd verdubbeld.

TEC deed echter halverwege de eerste helft wat terug toen Dilivio Hoffman onreglementair tegen de vlakte werd gewerkt en de oranjehemden een strafschop kregen, die werd benut door Gino Bosz: 1-1. De gelijkmaker gaf de gasten duidelijk een boost, want Junior Ebobo kreeg nog voor rust twee behoorlijke kansen om te scoren. Zodoende was het tweede deel van de eerste helft meer in evenwicht.

Na de pauze greep AFC opnieuw de voorsprong. Raily Ignacio scoorde de 2-1 op aangeven van Thomas Verhaar. TEC trachtte met een slotoffensief nog wel de gelijkmaker te forceren, maar mocht tegelijk doelman Swaneveld danken dat het duel niet eerder werd beslist. Het bleef 2-1 op Goed Genoeg. AFC klimt daardoor naar de subtop in de Tweede Divisie, terwijl TEC de kans laat liggen om de koppositie te grijpen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD