Volg ons

Eerste Divisie

Trots FC Dordrecht weet Braga te strikken als nieuwe hoofdtrainer

Trots FC Dordrecht weet Braga te strikken als nieuwe hoofdtrainer

Claudio Braga is vanaf 1 januari 2019 verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste elftal van FC Dordrecht. De club uit de Eerste Divisie maakte de komst van de nieuwe hoofdtrainer wereldkundig op de officiële website waarbij het aangaf trots te zijn dat men voornoemde oefenmeester had binnen weten te halen.

Brede ervaring
Peter Drijver, technisch manager van FC Dordrecht gaf op de website tekst en uitleg over de komst van de Portugees naar de club. ,,Claudio Braga is in onze ogen de meest geschikte kandidaat gebleken. Hij heeft als trainer een brede ervaring bij diverse clubs zowel in de jeugdopleiding als bij eerste elftallen, zoals laatst bij het onder zijn leiding gepromoveerde Fortuna Sittard. Nog belangrijker dan zijn professionele kwaliteiten zijn Claudio’s persoonlijke eigenschappen. Hij is positief, rustig, open en collegiaal. Dit is gebleken uit de diverse referenties en uit de gesprekken, die ik , Hans de Zeeuw en Scott Calderwood met hem hebben gevoerd bij zijn bezoeken aan de club, trainingen en de laatste wedstrijd tegen Jong Utrecht.”

Fortuna Sittard
In het seizoen 2017/2018 maakte hij het seizoen af bij Fortuna Sittard als hoofdtrainer nadat Sunday Oliseh op straat werd gezet door de club. Met de Limburgse formatie wist hij promotie af te dwingen naar de Eredivisie. In het verleden was hij werkzaam als jeugdtrainer bij onder andere Excelsior, Sparta, Feyenoord en FC Utrecht.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie