zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieTrainer Speelziek verruilt USV Hercules voor hoofdklasser Sparta Nijkerk

Trainer Speelziek verruilt USV Hercules voor hoofdklasser Sparta Nijkerk

Eric Speelziek is komend seizoen verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste elftal van Sparta Nijkerk. De 51-jarige Edenaar had nog een doorlopend contract bij zijn huidige werkgever USV Hercules, maar zal aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van de club uit Utrecht.

Hercules is akkoord
Voor de start van het seizoen 2017/2018 was er ook al concrete belangstelling voor Speelziek. Destijds van GVVV, maar toen kwam het niet tot een transfer omdat USV Hercules dan te weinig tijd had om een goede opvolger te vinden. Nu er in december belangstelling kwam van Sparta Nijkerk was alles anders voor alle betrokken partijen. ,,We hebben destijds afgesproken dat wanneer er opnieuw een mooie club zou langskomen in november, we om de tafel zouden gaan zitten. Dat is dus nu de situatie. Hercules is akkoord en heeft de tijd een nieuwe trainer te vinden”, aldus de trainer die een tweejarig contract ondertekende bij zijn nieuwe club, tegenover de website Stad Nijkerk.

IJsselmeervogels
Speelziek zou meerdere opties hebben gehad om zijn loopbaan te vervolgen, een van deze ploegen zou IJsselmeervogels geweest zijn. ,,Daar wil ik niet op reageren. Ik wil alleen maar zeggen dat ik enorm blij ben met Sparta Nijkerk. Een club die bij mij past. Sparta heeft een mooie historie en is daarom een gevestigde naam in het zaterdagvoetbal. Het voetbal leeft enorm in die regio. Veel publiek, een grote businessclub en een goede jeugd. Ikzelf wilde ook graag terug naar het zaterdagvoetbal. Is beter te combineren met mijn privé situatie.”

Promoveren naar Derde Divisie
Sparta Nijkerk bezet momenteel de twaalfde plaats in de hoofdklasse B. De club nam recent afscheid van trainer Marco Roelofsen. Onder interim trainer Imdat Ilguy werden recent betere resultaten behaald. ,,,,Er zit een opgaande lijn in. Ik ben er zeker niet bang voor dat ze gaan degraderen. Het doel is op termijn te promoveren naar de derde divisie. Dat ze mij ook een tweejarig contract aanbieden, daar spreekt vertrouwen uit.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD