donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTopoverleg voorzitters Tweede Divisie-clubs over Jupiler League-promotie

Topoverleg voorzitters Tweede Divisie-clubs over Jupiler League-promotie

Een aantal voorzitters van clubs uit de Tweede Divisie hebben afgelopen dagen topoverleg gevoerd over de heikele kwestie met betrekking tot promotie naar de Jupiler League. Aanleiding is de brief die de clubs van de KNVB onlangs ontvingen. Die blijkt namelijk op verschillende manieren te worden geïnterpreteerd.

Geen raad met brief

De Telegraaf schrijft vandaag in een uitgebreide analyse: ,,Een groep voorzitters uit de top van het amateurvoetbal heeft de afgelopen dagen de koppen bij elkaar gestoken na de zoveelste brief van de KNVB. Zelfs juristen en afgestudeerden onder de bestuurders weten geen raad met de brief.”

Verplicht of niet verplicht?
,,Waar gaat het om? De KNVB wil in januari om de tafel zitten met de clubs die in de winterstop de bovenste plaatsen van de ranglijst in de Tweede Divisie innemen. Afhankelijk van de financiële situatie bij die clubs bekijkt de KNVB wie er mogelijk promoveert naar de Jupiler League. De helft van de clubs denkt uit de brief op te maken dat promoveren niet verplicht is, de andere helft denkt dat de brief vertelt dat je verplicht bent om Eerste Divisie-club te worden als de bond vindt dat de financiën het toelaten.”

Uitkomst
Uit het artikel wordt niet duidelijk welke clubs exact betrokken zijn bij het overleg. Ook de uitkomst ervan blijft nog ongewis. Tot dusverre heeft alleen Achilles ’29 volmondig ja gezegd tegen promotie naar de Jupiler League. Enkele andere clubs zien het sportief als een uitdaging, maar zien nog wel mitsen en maren in de licentievoorwaarden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD