zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieTopamateurs reageren op routekaart en twisten over 4 á 5 weken voorbereidingstijd

Topamateurs reageren op routekaart en twisten over 4 á 5 weken voorbereidingstijd

De routekaart die de KNVB woensdag naar buiten bracht kan rekenen op wisselende reacties. Sommige clubs zijn blij als er überhaupt weer gevoetbald kan worden, anderen vinden dat de beoogde voorbereidingstijd te kort is en er beter gewoon een streep door het seizoen gezet kan worden.

Tot die laatste categorie behoren onder meer IJsselmeervogels en het Haagse Quick. Zo twittert Quick-trainer Paul van der Zwaan: ,,Mijn mening: 4-5 weken voorbereiding is onverantwoord kort. Normaal is het al 6 weken en nu hebben spelers veel langer “stilgestaan”. Vragen om blessures en competitie wordt loterij.”

Die mening deelt ook IJsselmeervogels-voorzitter Frank van den Bos, zegt hij tegen het ANP: ,,Ik ben geen specialist, maar vier tot vijf weken lijkt mij rijkelijk kort. De angst voor blessures bestaat bij ons. De KNVB wil de competitie erdoorheen rammen, maar het brengt allerlei risico’s met zich mee. Ook wij balen, laat dat duidelijk zijn. Maar stoppen is volgens ons het beste. (..) Ons standpunt is vanaf het begin af aan geweest dat voetballen zonder publiek en met gesloten horeca een slechte keuze is. Ik ben voorstander van zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen. We staan niet te juichen om dit plan. Wat ons betreft moeten we nu de pijn maar nemen en er een dikke streep onder zetten. Dit seizoen heeft in feite nooit bestaan. Het is hartstikke jammer, maar we kunnen beter in augustus aan het nieuwe seizoen beginnen.”

Wat minder sceptisch gestemd zijn Sparta Nijkerk en HHC Hardenberg. HHC-voorzitter Bert Beun: ,,Als club hebben we er een dubbel gevoel bij. We zouden met de KNVB vooral graag nog eens willen praten over het principe van promotie en degradatie. Als er bij een team corona uitbreekt, kun je enorm in de problemen komen. Je moet je echt afvragen of hervatten met promotie en degradatie daarbij wel zo’n goed idee is.”

Sparta Nijkerk-voorzitter Johan Evers: ,,Die vier tot vijf weken voorbereidingstijd zijn voldoende. In aanloop naar het seizoen is die periode ongeveer net zo lang. Bovendien wordt er in kleine groepjes doorgetraind en houden de spelers allemaal hun conditie op peil. Het gaat dan in die vier of vijf weken echt nog om het teamgebeuren en het tactische verhaal. We moeten nu gewoon even roeien met de riemen die we hebben. Wij vinden het wel reëel om één seizoenshelft af te maken en te werken met promotie en degradatie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD