Home Competities Eerste Divisie TOP Oss stunt tegen FC Twente en NEC in spectaculair duel langs...

TOP Oss stunt tegen FC Twente en NEC in spectaculair duel langs Roda JC

FC Twente moest zaterdagavond in de eigen Grolsch Veste voor de eerste keer dit seizoen zonder punten het speelveld verlaten. TOP Oss was in Enschede te sterk voor de ploeg die degradeerde uit de Eredivisie (1-2). NEC wist in het laatste kwartier een achterstand om te buigen naar een zege in de uitwedstrijd tegen Roda JC (2-3).

- Advertentie -

Smeets
Weinig voetbalkenners gaven TOP Oss een kans om één en laat staan drie punten mee te nemen uit Enschede. Na 22 minuten spelen stond er echter al een tussenstand van 0-2 op het scorebord. De eerste treffer kwam op naam van Bryan Smeets en de tweede werd gemaakt door Huseyin Dogan. FC Twente kwam in de eerste helft terug in de wedstrijd door Aitor Cantalapiedra die de bal hard binnen schoot (1-2). Het wachten leek vervolgens op meer doelpunten van de thuisploeg, maar die kwamen er niet. TOP Oss kon het veld verlaten met drie punten.

Strafschop
Roda JC kwam uitstekend uit de startblokken. Na zeven minuten spelen wist Mario Engels het net van de tegenstander al te vinden (1-0). Na een half uur was het weer gelijk nadat de van MVV overgenomen Jonathan Okita doel trof (1-1). Na een klein uur spelen was het weer tijd voor de thuissupporters om weer te juichen, Mitchel Paulissen maakte de 2-1. Met nog een kwartier te spelen was Sven Braken goed voor de 2-2. NEC won het duel nadat Anass Achahbar een toegekende strafschop binnen wist te werken (2-3).

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES