donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkTim Freriks bewijst zich als super-sub van Katwijk, luxe-situatie voor Correia

Tim Freriks bewijst zich als super-sub van Katwijk, luxe-situatie voor Correia

Doelpunten zijn belangrijk om het kampioenschap in de wacht te slepen. IJsselmeervogels hengelde een paar weken geleden naar Katwijk-spits Tim Freriks. Katwijk had in aanvallend opzicht met Marciano Mengerink en Ahmed El Azzouti aanvallend voldoende stootkracht, zo leek het, maar TD Cees Bruinink van Katwijk gaf geen krimp. Hij vroeg een transfersom om het nog een jaar lopende contract van Freriks af te kopen.

Door Peter Brink en Henk Kasius

IJsselmeervogels schakelde vervolgens door naar Rydell Poepon. Die trainde al weken mee met HFC dat hem geen contract aanbood. Poepon debuteerde zaterdag voor de ‘Vogels’ tegen Noordwijk en was ook meteen trefzeker. Freriks viel in drie duels voor Katwijk driemaal in en scoorde twee treffers. De goal tegen HHC Hardenberg was voor de statistieken, maar de treffer in slotfase bij Spakenburg leverde twee bonuspunten op.

Katwijk was er in 2019 als eerste bij om de topscorer van de Derde Divisie, acht goals in de competitie en vijf goals in de KNVB Beker, voor de jaargang 2020 in te lijven.

De  1.94 meter lange aanvaller is tweebenig, snel, heeft een individuele actie in de benen en een neus voor doelpunten. Hij is pas 22-jaar en heeft alleen nog twee andere gerenommeerde spitsen voor zich. De 31-jarige Mengerink, die in het huidige systeem als een soort hangende rechtsbuiten acteert, en El Azzouti. Waardoor Anthony Correia voorin een luxe-probleem heeft.

https://youtu.be/R9xAB6mTAj4

Tim Freriks speelde in de jeugd van PSCK, Hercules Zaandam en KFC voordat hij door FC Groningen gescout werd. Bij FC Groningen-019 viel hij op met 23 gescoorde goals en speelde daardoor al regelmatig met Jong FC Groningen mee. Een jaar later kwam hij vast uit voor Jong FC Groningen en scoorde daar elf doelpunten. Gedurende dit seizoen maakte hij al de definitieve overstap om mee te trainen met de eerste selectie van FC Groningen.

Bij OFC bewees hij wederom een neus voor doelpunten te hebben en hij overtuigde er Katwijk van zijn kwaliteiten.

Na zijn winnende treffer tegen Spakenburg sprak hij met Voetbal247.nl: ,,Als invaller krijg je vaak maar één kans, die moet je dan maken.” Dat die ene kans uiteindelijk zelfs leidde tot de winnende treffer maakte het alleen maar mooier. ,,Achie (Ahmed el Azzouti) legt die bal panklaar op mijn hoofd en ik knik hem tegendraads binnen.”

De Katwijkse vreugde na de goal van Freriks leidde automatisch ook tot woede bij de fans van rivaal Spakenburg. ,,Er werden wel wat dingetjes op het veld gegooid he? Het is eigenlijk de eerste keer dat ik deze wedstrijd speel (Freriks startte in 2020 ook in de basis, maar toen was er helemaal geen publiek welkom op De Westmaat), dus ik kende het gevoel vooraf niet echt. Natuurlijk hoor je het wel van de oudere jongens in de groep, maar je kunt je er pas echt een beeld van vormen op het moment dat je op het veld staat.” Mocht het belang van het duel nog niet helemaal duidelijk zijn geworden op De Westmaat, is dat ruim een uur later wel helemaal helder zijn geworden op een feestend sportpark De Krom.

,,Als je een slechte wedstrijd speelt en je wint hem nog op deze manier is dat wel heel mooi,” sprak Freriks vlak voor hij aan de busrit richting De Krom begint. Een andere regel is dat als je slechte wedstrijden op deze manier wint, je aan het eind van het seizoen weleens de hoofdprijs kan pakken. ,,Dat zit wel ergens in ons koppie, maar het is nog veel te ver weg om er nu al aan te denken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD