Volg ons

Eerste Divisie

Tiental van SC Cambuur weet stand te houden tegen De Graafschap

Tiental van SC Cambuur weet stand te houden tegen De Graafschap

De Graafschap wist zich met een puntendeling in Leeuwarden tegen SC Cambuur (1-1) een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in Doetinchem. Trainer/coach Henk de Jong zal echter niet tevreden zijn geweest aangezien zijn formatie bijna de gehele tweede helft speelde tegen een tiental, dit door een rode kaart voor SC Cambuur-speler Emmanuel Mbende.

Rode kaart
In de 33ste minuut werd de score geopend door Furdjel Narsingh, dit in het voordeel van de gasten (0-1). Twee minuten later stond echter al weer de 1-1 op het scorebord. Doelpuntenmaker voor de ploeg uit Leeuwarden was Robin Maulun (1-1). Net na de pauze moest SC Cambuur verder met tien spelers. De scheidsrechter toonde Emmanuel Mbende de rode kaart na een overtreding op Fabian Serrarens.

Strafschop
Na ongeveer een uur spelen gaf arbiter Manschot een strafschop aan De Graafschap. Hij constateerde dat Issa Kallon hands maakte al was men het daar bij SC Cambuur niet mee eens. Na zijn beslissing werd het onrustig achter het doel van Xavier Mous waarna het spel voor een korte tijd stilgelegd werd. Na de korte hervatting nam Serrarens plaats achter de bal maar hij wist de strafschop niet te benutten, hij vond Mous op zijn weg.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie