woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTiental van SC Cambuur weet stand te houden tegen De Graafschap

Tiental van SC Cambuur weet stand te houden tegen De Graafschap

De Graafschap wist zich met een puntendeling in Leeuwarden tegen SC Cambuur (1-1) een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in Doetinchem. Trainer/coach Henk de Jong zal echter niet tevreden zijn geweest aangezien zijn formatie bijna de gehele tweede helft speelde tegen een tiental, dit door een rode kaart voor SC Cambuur-speler Emmanuel Mbende.

Rode kaart
In de 33ste minuut werd de score geopend door Furdjel Narsingh, dit in het voordeel van de gasten (0-1). Twee minuten later stond echter al weer de 1-1 op het scorebord. Doelpuntenmaker voor de ploeg uit Leeuwarden was Robin Maulun (1-1). Net na de pauze moest SC Cambuur verder met tien spelers. De scheidsrechter toonde Emmanuel Mbende de rode kaart na een overtreding op Fabian Serrarens.

Strafschop
Na ongeveer een uur spelen gaf arbiter Manschot een strafschop aan De Graafschap. Hij constateerde dat Issa Kallon hands maakte al was men het daar bij SC Cambuur niet mee eens. Na zijn beslissing werd het onrustig achter het doel van Xavier Mous waarna het spel voor een korte tijd stilgelegd werd. Na de korte hervatting nam Serrarens plaats achter de bal maar hij wist de strafschop niet te benutten, hij vond Mous op zijn weg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD