dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTervoert is los: "Kreeg nog geen opgelegde kansen"

Tervoert is los: “Kreeg nog geen opgelegde kansen”

Frank Tervoert is na vier weken los in de Tweede Divisie. Na een goede voorbereiding stokte de productie in de eerste weken van het seizoen, maar tegen De Treffers scoorde de spits twee keer. Daarmee heeft hij een startsein gegeven om Dennis van Meegdenburg op te volgen.

Minimaal vijftien goals maken

De afgelopen jaren sneuvelden namelijk diverse spitsen in deze klus. Van Meegdenburg werd liefst twee seizoenen op rij teruggevraagd, maar heeft nu echt aangegeven met voetbalpensioen te zijn. De 26-jarige Tervoert werd na een aantal goede seizoenen bij Sparta Nijkerk naar Veenendaal gehaald. In AD/Utrechts Nieuwsblad geeft de spits toe dat er na zijn eerste treffers wat van hem af is gevallen. “Ik kreeg de eerste drie competitieduels geen opgelegde kansen. Tegen De Treffers wel. Lekker dat ik die goals maak, want ik word als spits afgerekend op mijn doelpunten. Ik ga niet zeggen dat ik er dit jaar 25 maak. Mijn waarde voor het team is belangrijker, vind ik. Laat ik het zo zeggen: mijn seizoen is niet geslaagd ik minder dan vijftien goals maak.”

Zocht nieuwe prikkels

Twee seizoenen geleden liet Tervoert al zien makkelijk te scoren, hij schoot in de Topklasse Zaterdag voor Sparta Nijkerk achttien keer raak. Een mager seizoen in de Hoofdklasse volgde. “Ik zocht nieuwe prikkels”, vervolgt de spits in de regionale krant. “Een hoger niveau, om beter te worden. Ik wist: GVVV zoekt een spits, na het afscheid van Van Meegdenburg. Met Sparta speelde ik twee jaar geleden tegen GVVV. Toenmalig aanvaller Sherwin Grot werd keer op keer goed bediend, dat viel me op.” En hij voelt zich inmiddels thuis in Veenendaal. “Ik las ergens: voetballers van GVVV zijn binnenvetters. Nou, daar merk ik niets van. Ze staan juist open voor nieuwe spelers en tonen interesse.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD