zondag, maart 7, 2021
Home Competities Hoofdklasse Terugkeer RBC op topamateurniveau aanstaande

Terugkeer RBC op topamateurniveau aanstaande

RBC Roosendaal lijkt binnen afzienbare tijd haar comeback te maken in het topamateurvoetbal. De voormalig profclub is in vergaande besprekingen met hoofdklasser Halsteren over een fusie.

- Advertentie -

Dat schrijft Halsteren op haar website. Daar is onder meer te lezen: ,,Fuseren is de beste optie! In financieel en sportief opzicht biedt dit voor de toekomst het beste perspectief. Dit geldt voor onze sponsoren en verantwoordelijken voor het stadion, maar ook om zowel op zondag als op zaterdag voetballen op een hoog niveau te kunnen borgen. Daarnaast zal de samenwerking ook financiële voordelen bieden, wat ook in het licht van de Corona-crisis een brede solide basis zal geven. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid hebben we alle (financiële) hulp nodig om structureel te kunnen overleven en onze doelen na te blijven streven.”

De fusieclub zal gaan spelen onder de naam RBC-Halsteren in een oranje-geel shirt met zwarte broek en zwarte kousen. Beide logo’s van de clubs zullen er bovendien op te zien zijn. RBC-Halsteren gaat op zondag voetballen in het oude stadion van RBC op het niveau van Halsteren. ,,Er komt een zogenaamd ‘beloftenelftal’ (Onder 23), die onbeperkt spelers mogen leveren aan zowel de zaterdag- als de zondag 1e elftallen. Dit elftal wordt een cruciale schakel tussen de jeugdafdeling en de Zondag 1 en Zaterdag 1, waarbij doorstroming een zeer belangrijk speerpunt is voor de nieuwe fusievereniging.” De club verwacht eind april een definitief fusievoorstel gereed te hebben en te kunnen voorleggen aan de leden van beide clubs. Het lijkt dan ook haalbaar dat de fusieclub volgend seizoen al onder haar nieuwe naam in de zondaghoofdklasse zal acteren.

RBC Roosendaal ging in juni 2011 failliet en verdween zodoende uit het profvoetbal. De club maakte daarna een doorstart in de kelder van het amateurvoetbal, maar was direct al ambitieus om terug te keren naar topamateurniveau. Afgelopen seizoen speelde RBC in de derde klasse.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES