dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapTelstar boekt zege op De Graafschap in bizarre slotfase, Go Ahead en...

Telstar boekt zege op De Graafschap in bizarre slotfase, Go Ahead en RKC spelen gelijk

Telstar en De Graafschap leken vrijdagavond af te stevenen op een puntendeling nadat de ploeg uit Doetinchem in de slotfase de gelijkmaker wist te produceren. Melvin Platje bezorgde de thuisploeg echter in extremis alsnog de volle winst (3-2). Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk wisten in de onderlinge confrontatie niet tot scoren te komen (0-0).

Telstar – De Graafschap
De openingstreffer in het duel, dat vooraf werd aangekondigd als een cultwedstrijd, viel na elf minuten spelen in het voordeel van de bezoekers. Anthony van den Hurk knalde fraai raak in de hoek en tekende daarmee voor zijn zevende treffer van het seizoen (0-1). Lang kon De Graafschap niet genieten van de voorsprong in Velsen, Telstar kwam zeven minuten later al weer op gelijke hoogte, Novakovich liet de supporters van de thuisclub juichen (1-1).  De ploegen mochten na iets meer dan vijfenveertig minuten voetbal de kleedkamer opzoeken met de voornoemde gelijke stand.

Novakovic liet in de 63ste minuut wederom van zich spreken. Een fraai schot van Melvin Platje belandde nog op de paal, maar de maker van de gelijkmaker was er nu ook weer als de kippen bij en plaatste de bal achter sluitpost Bednarek (2-1). Telstar dacht op weg te zijn naar een zege op de ploeg uit Doetinchem, maar Fabian Serrarens bracht na 86 minuten spelen De Graafschap weer op gelijke hoogte, de invaller schoot vanaf vijfentwintig meter raak (2-1). Nog geen minuut later was alles anders, Melvin Platje produceerde de 3-2 waardoor de thuisploeg alsnog met drie punten het speelveld mocht verlaten.

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 0-0

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD