zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTEC haalt voormalig Jong Oranje-aanvoerder binnen

TEC haalt voormalig Jong Oranje-aanvoerder binnen

TEC heeft de tweede aanwinst gepresenteerd deze winterstop. Daan Disveld zal vanaf komende maand uitkomen voor de in degradatienood verkerende club. TEC wist eerder Gianluca Maria al over te nemen van JVC Cuijk, daar komt nu de 22-jarige verdediger bij.

Gouden lichting

Dat hij nu in de Tweede Divisie gaat spelen kon Disveld zich een paar jaar geleden nog niet voorstellen. In 2011 speelde hij nog in de gouden Jong Oranje Onder-17 lichting en werd Europees kampioen. Disveld was aanvoerder in een team met onder meer Nathan Aké, Karim Rekik, Terence Kongolo, Jetro Willems, Joris van Overeem, Jean Paul Boëtius, Tonny Vilhena en Memphis Depay. Waar deze spelers allemaal minimaal in de Eredivisie spelen, kwam Disveld niet meer aan de bak bij FC Den Bosch.

Half jaar getekend

Als tiener mocht hij al aan het echte werk ruiken bij NEC, om in december 2013 te debuteren tegen FC Groningen. Bij NEC bleef speeltijd echter uit en hij stapte over naar FC Den Bosch. Vorig seizoen kwam Disveld tot dertien wedstrijden, maar onder Wiljan Vloet speelde de verdediger dit seizoen nog geen minuut. “De belangstelling van TEC kwam als geroepen. Een prachtige kans om mijn carrière een nieuwe impuls te geven. Ik heb er erg veel zin in, kan eigenlijk niet wachten om te beginnen”, zo laat hij weten aan Stad Tiel. Disveld heeft voor een half jaar getekend met de intentie om weer terug te keren in het betaalde voetbal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD