Volg ons
Daan Disveld TEC

Tweede Divisie

TEC haalt voormalig Jong Oranje-aanvoerder binnen

TEC haalt voormalig Jong Oranje-aanvoerder binnen

TEC heeft de tweede aanwinst gepresenteerd deze winterstop. Daan Disveld zal vanaf komende maand uitkomen voor de in degradatienood verkerende club. TEC wist eerder Gianluca Maria al over te nemen van JVC Cuijk, daar komt nu de 22-jarige verdediger bij.

Gouden lichting

Dat hij nu in de Tweede Divisie gaat spelen kon Disveld zich een paar jaar geleden nog niet voorstellen. In 2011 speelde hij nog in de gouden Jong Oranje Onder-17 lichting en werd Europees kampioen. Disveld was aanvoerder in een team met onder meer Nathan Aké, Karim Rekik, Terence Kongolo, Jetro Willems, Joris van Overeem, Jean Paul Boëtius, Tonny Vilhena en Memphis Depay. Waar deze spelers allemaal minimaal in de Eredivisie spelen, kwam Disveld niet meer aan de bak bij FC Den Bosch.

Half jaar getekend

Als tiener mocht hij al aan het echte werk ruiken bij NEC, om in december 2013 te debuteren tegen FC Groningen. Bij NEC bleef speeltijd echter uit en hij stapte over naar FC Den Bosch. Vorig seizoen kwam Disveld tot dertien wedstrijden, maar onder Wiljan Vloet speelde de verdediger dit seizoen nog geen minuut. “De belangstelling van TEC kwam als geroepen. Een prachtige kans om mijn carrière een nieuwe impuls te geven. Ik heb er erg veel zin in, kan eigenlijk niet wachten om te beginnen”, zo laat hij weten aan Stad Tiel. Disveld heeft voor een half jaar getekend met de intentie om weer terug te keren in het betaalde voetbal.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie