dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTC IJsselmeervogels: 'We hadden al een lijst met trainers voor de toekomst'

TC IJsselmeervogels: ‘We hadden al een lijst met trainers voor de toekomst’

De technische commissie heeft in een video gereageerd op het onverwachte vertrek van trainer Berry Smit. Tevens geeft de commissie een vooruitblik op de aanstelling van een opvolger.

,,Het was een behoorlijke verrassing”, stelt voorzitter Erwin van der Lugt op IJsselmeervogels TV. ,,De resultaten zijn natuurlijk niet echt lekker, maar dat hij deze stap zou zetten had ik zeker niet verwacht. Dit scenario hadden we niet verwacht.”

Direct nadat duidelijk werd dat Smit zou vertrekken, regende het sollicitaties van andere trainers: ,,Als er een trainer zijn vertrek aankondigt, dan krijg je binnen no-time heel veel reacties van andere trainers die heel graag deze functie willen uitvoeren.”

,,Zelf hebben we al nagedacht over alternatieven. Want ik vind dat je als TC altijd moet nadenken over scenario’s als ‘wat als dit gebeurt, wat als dat gebeurt’. We hadden zelf al een lijst met trainers die we ooit in de toekomst zouden kunnen benaderen. Daar zijn heel veel namen bijgekomen afgelopen dagen van mensen die zichzelf aanmelden. Dan gaan we prioriteren.”

Een tussenpaus tot het einde van het seizoen geniet niet de voorkeur van de Rooien: ,,Het is niet onze insteek om een trainer aan te nemen voor een aantal maanden en vervolgens weer een ander aan te nemen. Onze insteek is om nu een trainer aan te nemen die er volgend jaar ook nog zit zodat we wel continuïteit gaan krijgen. We hopen binnen afzienbare tijd een nieuwe hoofdcoach aan te stellen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD