woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSterling: "Spakenburg heeft nauwelijks normale aanval opgezet"

Sterling: “Spakenburg heeft nauwelijks normale aanval opgezet”

Een oerkreet klonk vanuit de kleedkamer van Koninklijke HFC na de 1-2-zege op Spakenburg. Kevin Sterling had ondanks de vroege 1-0-achterstand de hele wedstrijd vertrouwen in de goede afloop: “Ik heb geen moment getwijfeld dat we het zouden rechtzetten”, sprak de aanvaller, die sinds de winterstop wat meer op het middenveld speelt.

Eigen spel spelen

“Ondanks de achterstand bleven we kalm en rustig”, analyseerde Sterling tegenover TweedeDivisie.org. “We bleven ons eigen spel spelen en eigenlijk heeft Spakenburg na de 1-0 geen normale aanval meer opgezet. We pakken hier drie belangrijke punten. Nu is het zaak om op deze voet verder te blijven gaan.”

Middenvelder geworden

“Dit geeft een goed gevoel en we hebben het afgedwongen door van eigen kracht uit te blijven gaan. Zelf speel ik sinds de winterstop wat meer als linkermiddenvelder, een idee van de trainer dat goed uitpakt. Maar dat stelt ons in staat om het spel af te wisselen: zowel direct onze lange mensen te zoeken door de lucht, maar ook gevaarlijk te worden met mijn acties. Je ziet aan deze derde zege op rij dat de speelwijze werkt.”

Gevoelsmens

Sterling verlengde onlangs zijn verblijf bij de traditieclub: “Er was wel wat interesse van andere clubs, maar ik ben een gevoelsmens. Als ik twijfel of geen goed gevoel heb, dan doe ik het niet. Bij een nieuwe club moet je toch weer onderaan beginnen, terwijl we hier bij Koninklijke HFC met iets moois bezig zijn, helemaal omdat het team grotendeels bij elkaar blijft.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD