Volg ons
Kevin Sterling Koninklijke HFC

Tweede Divisie

Sterling: “Spakenburg heeft nauwelijks normale aanval opgezet”

Sterling: “Spakenburg heeft nauwelijks normale aanval opgezet”

Een oerkreet klonk vanuit de kleedkamer van Koninklijke HFC na de 1-2-zege op Spakenburg. Kevin Sterling had ondanks de vroege 1-0-achterstand de hele wedstrijd vertrouwen in de goede afloop: “Ik heb geen moment getwijfeld dat we het zouden rechtzetten”, sprak de aanvaller, die sinds de winterstop wat meer op het middenveld speelt.

Eigen spel spelen

“Ondanks de achterstand bleven we kalm en rustig”, analyseerde Sterling tegenover TweedeDivisie.org. “We bleven ons eigen spel spelen en eigenlijk heeft Spakenburg na de 1-0 geen normale aanval meer opgezet. We pakken hier drie belangrijke punten. Nu is het zaak om op deze voet verder te blijven gaan.”

Middenvelder geworden

“Dit geeft een goed gevoel en we hebben het afgedwongen door van eigen kracht uit te blijven gaan. Zelf speel ik sinds de winterstop wat meer als linkermiddenvelder, een idee van de trainer dat goed uitpakt. Maar dat stelt ons in staat om het spel af te wisselen: zowel direct onze lange mensen te zoeken door de lucht, maar ook gevaarlijk te worden met mijn acties. Je ziet aan deze derde zege op rij dat de speelwijze werkt.”

Gevoelsmens

Sterling verlengde onlangs zijn verblijf bij de traditieclub: “Er was wel wat interesse van andere clubs, maar ik ben een gevoelsmens. Als ik twijfel of geen goed gevoel heb, dan doe ik het niet. Bij een nieuwe club moet je toch weer onderaan beginnen, terwijl we hier bij Koninklijke HFC met iets moois bezig zijn, helemaal omdat het team grotendeels bij elkaar blijft.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie