Volg ons

Derde Divisie

Steff van Rooijen verlaat IJsselmeervogels voor terugkeer bij Hercules: ‘Blij om weer terug te zijn in vertrouwde omgeving’

Steff van Rooijen verlaat IJsselmeervogels voor terugkeer bij Hercules: ‘Blij om weer terug te zijn in vertrouwde omgeving’

Afgelopen vrijdag maakte IJsselmeervogels bekend dat Steff van Rooijen (21) vlak voor de start van het nieuwe seizoen alweer vertrekt. De middenvelder uit Montfoort heeft zijn contract bij de tweede divisionist laten ontbinden en keert terug bij usv Hercules. Voetbal247.nl sprak met Van Rooijen over deze onverwachte transfer.

Perspectief
Volgens Van Rooijen was zijn vertrek te wijten aan een gebrek aan perspectief bij de Rooien. Al vroeg in de voorbereiding raakte Van Rooijen geblesseerd aan zijn enkel. Na een korte herstelperiode sloot hij vervolgens aan bij de Onder-23 selectie van IJsselmeervogels. Een terugkeer bij de A-selectie bleef echter uit en dat zette de middenvelder aan het denken: ,,De trainer heeft aangegeven dat er voor mij weinig kans op speeltijd was en dan ga ik liever in de Derde Divisie voetballen.”

Trainer
In oktober van vorig seizoen werd Van Rooijen aangekondigd als eerste, nieuwe aanwinst voor de selectie. De middenvelder had een goed gevoel na gesprekken met de technische commissie en de toenmalige trainer, Ted Verdonkschot. Inmiddels zit er een nieuwe trainer en een nieuwe technische commissie, wat de situatie voor de Montfoortenaar behoorlijk omgooide. Een teleurstelling voor Van Rooijen, maar hij kon de duidelijke werkwijze van de technische commissie wel waarderen: ,,Ze hebben eerlijk aan mij doorgegeven wat mijn situatie was en vervolgens ook snel meegewerkt aan de ontbinding van mijn contract.”

Warm ontvangst
De KNVB stelt een voetballer die nog geen officiële wedstrijd heeft gespeeld in staat om terug te keren bij de vorige club. De middenvelder had ook geen andere gedachte: ,,Voor mij was Hercules de enige optie. Ik heb überhaupt niet nagedacht over het spelen voor andere clubs.” Sinds Van Rooijen voor de Onder-23 selectie uitkwam, heeft Hercules contact met de middenvelder gehouden. ,,Toen duidelijk werd dat mijn contract werd ontbonden, heb ik direct weer contact gezocht met de club en hebben we mijn terugkeer snel kunnen regelen”, vertelt van Rooijen.

Toekomst
De transfer van IJsselmeervogels naar Hercules is een stap terug, maar de middenvelder is strijdvaardig: ,,De Tweede Divisie is een competitie op een hoger niveau en met een grotere belangstelling. Het is helaas niet gelopen zoals ik had verwacht, maar uiteindelijk is het aan mij om dit seizoen weer te laten zien dat ik wel op dat niveau kan uitkomen.” Aankomende zondag speelt Hercules haar eerste competitiewedstrijd thuis tegen vv Gemert. Van Rooijen verwacht zondag bij de selectie aan te kunnen sluiten.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie