maandag, maart 1, 2021
Home Competities Eerste Divisie Stankov pakt periodetitel met FC Dordrecht: 'Het was een opluchting toen de...

Stankov pakt periodetitel met FC Dordrecht: ‘Het was een opluchting toen de 1-0 viel’

FC Dordrecht wist maandagavond in het eigen stadion beslag te leggen op de derde periodetitel na een overwinning op RKC Waalwijk (1-0). Antonio Stankov, verdediger van de succesvolle formatie, was vanzelfsprekend zeer tevreden met het behaalde resultaat, maar bekende dat er een last van zijn schouders viel toen Mahmudov de openingstreffer produceerde. 

- Advertentie -

Motivatie
,,We zijn natuurlijk blij dat we de wedstrijd wisten te winnen tegen RKC Waalwijk en dat we daardoor de periodetitel binnen konden slepen. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar we waren echt allemaal zeer gemotiveerd om ieder duel aan te gaan en we deden er alles aan om te winnen. Ik had wel het gevoel dat de recente wedstrijd tegen De Graafschap nog in beetje in onze benen zat”, aldus Stankov tegenover Voetbal247.

Opluchting
FC Dordrecht wist dat een overwinning voldoende zou zijn om de titel te pakken. Pas in de tweede helft wist de ploeg het net van de tegenstander te vinden. ,,In de eerste helft kregen we een aantal kansen, maar die wisten we niet te benutten. Het was duidelijk dat we moesten winnen als we de periodetitel wilden pakken. We bleven rustig en bleven ons eigen spel ook spelen in de tweede helft. Het was een opluchting toen de 1-0 viel, bij iedereen viel er een last van de schouders. Je merkte het ook aan de mensen in het stadion, de blijdschap was enorm. ”

Strijd
FC Dordrecht verloor in de strijd om de derde periodetitel slechts twee wedstrijden, van Telstar en FC Volendam. De overige wedstrijden werden in winst omgezet. ,,We hebben er voor gevochten en werden daarvoor beloond. In deze periode hebben we het goed gedaan en de laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk gaf ook een beetje aan hoe de periode was, we speelden niet altijd het beste voetbal, maar door altijd strijd te leveren in de wedstrijden hebben we toch de titel weten te pakken.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES