woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpeler van de Week | Derde Divisie Zaterdag: Barry van Dijk (ODIN...

Speler van de Week | Derde Divisie Zaterdag: Barry van Dijk (ODIN ’59)

Een icoon zwaait af. Barry van Dijk zette zaterdag een gouden griffel op zijn fraaie periode bij ODIN’59. Liefst 432 duels speelde de doelman in het eerste elftal van de Heemskerkers.

Zaterdag tegen Quick Boys ging hij op de schouders en kreeg hij cadeau’s van zowel ODIN als de fans van Quick Boys. Eerder werd hij ook bij Jong FC Groningen en DVS’33 al in het zonnetje gezet. Na de zomer zal Van Dijk verder gaan in het tweede elftal. De doelman kan terugkijken op een prachtige loopbaan in Heemskerk, waarin hij met de club zeker de laatste jaren het ene voetbalsprookje na het andere beleefde.

Het had overigens weinig gescheeld of Van Dijk had noodgedwongen afscheid moeten nemen in het laatste uitduel van het seizoen. Na een rode kaart tegen Hoek werd de sluitpost aanvankelijk voor drie duels geschorst. Hij ging met succes in beroep en de tuchtcommissie besloot, wellicht mede vanwege het bijzondere verhaal achter het beroep, Van Dijk een passend afscheid te gunnen. Het bracht de schorsing terug tot twee duels waardoor de markante goalie afgelopen zaterdag thuis tegen Quick Boys kon afzwaaien voor eigen publiek. Dat deed hij bovendien met een fraaie 4-1 zege op de Katwijkse grootmacht.

Van Dijk werd door de bezoekers van Voetbal247.nl verkozen tot Speler van de Week in speelronde 33 van de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week volgt de laatste reguliere Speler van de Week-verkiezing en zullen we daarna de nominaties bekend maken voor Speler van het Jaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD